Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Christian Maly lett Prokop utódja a Hypónál

2009.11.06. 19:54

A 48 esztendős Christian Maly lett a Hypo-NÖ női kézilabdacsapatának vezetőedzője, miután az európai szövetség (EHF) szerdán három évre eltiltotta Gunnar Prokop korábbi trénert, aki múlt csütörtökön a Metz elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen súlyos sportszerűtlenséget követett el. Az eddig a West-Wien gárdáját irányító, csütörtökön kinevezett Maly segítője a korábban is az egyesületnél dolgozó és Prokop lemondása után megbízott edzőként tevékenykedő Kovács Ferenc lesz. A Hypo szombaton a szlovén Krim Ljubljanával találkozik a BL-ben.
A botrányairól is elhíresült Prokop a Metz elleni találkozón 10 mp-cel a vége előtt, 27-27-es állásnál, amikor a franciák támadtak, szándékosan belépett a pályára, és ütközött az ellenfél egyik játékosával. A bíró ugyan kiállította őt, de mivel közben letelt a játékidő, a vendégek nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, így az eredmény már nem változott. Az esetet követően az EHF elvette a Hypo megszerzett pontját, a 69 esztendős Prokopot pedig - aki ezentúl nem tölthet be semmilyen funkciót az EHF-ben - három évre eltiltotta az európai szövetség rendezvényein való részvételtől, valamint 45 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta. Az osztrák klub 30 ezer eurós büntetést kapott.