Szilárda
-4 °C
3 °C

Három kemény kézi BL-meccs a hétvégén

2009.11.07. 10:46
Míg az MKB Veszprém akár a csoportja élére is ugorhat, ha győz Velenjében, a Pick Szegedre, és a nőknél a Győri Audi-ETO-ra nagyon nehéz meccsek várnak: ha veszítenek, mindkét csapat nehéz helyzetbe kerül.

A Bajnokok Ligája B csoportban a Rhein-Neckar Löwen újabb meglepő pontvesztése után akár az élre is állhat az MKB Veszprém, ha négy gólnál többel veri idegenben a Gorenje Velenjét. A szombati mérkőzésnek a Veszprém az esélyese, de csak Szlovéniában derül ki, a magyar bajnok hogyan birkózik meg gólvágója, Marko Vujin hiányával.

A Veszprém BL-csoportja

1. RN Löwen 6 pont/4 mérkőzésből
2. MKB Veszprém 4/3
3. Vive Kielce 3/3
4. Chambéry 3/4
5. Gorenje Velenje 2/3
6. Bosna Szarajevo 2/3

4. forduló: Löwen-Chambéry 31-31, Gorenje-Veszprém (Szombat, 18), Kielce-Bosna

A jobbátlövő a szerb válogatottal a Pannon-kupán szerepelt, itt szenvedett súlyos térdsérülést, az mkbveszrpem.com információi szerint műteni kell, visszatéréséről korai lenne még beszélni, de Gál Gyula hasonló sérülés (térdszalagszakadás) után fél évet hagyott ki. Vujin mellett hiányozni fog a Veszprémből Ivan Lapcsevics is, aki szintén a válogatottban sérült meg, bár az MKB nélkülük is elég erős ahhoz, hogy a csoport első két helyének valamelyikén végezzen.

A klub hivatalos honlapján Mocsai Lajos elmondta, a Velenje nagyon agresszív, nyitott védekezéssel bármelyik ellenfelét megzavarhatja hazai pályán, a szlovénok erőssége a két gyors szélső. Mocsai játékosai tudják, az önsajnálat nem viszi előre a csapatot, bízik benne, hogy az előttük álló nagy feladat felpörgeti őket annyira, hogy sikerrel vívják meg a nagyon fontos selejtezőt.

A vendégszurkolók számára fenntartott összes jegyet elkapkodták a szurkolók, ami nem meglepő, hiszen a Bajnokok Ligájában az MKB Veszprémet kísérik el legnagyobb számban a szurkolói az idegenbeli meccsekre.

Nem a Győr a csoportrangadó esélyes Valceában

A BL-idényt gyenge formában kezdő Győri Audi-ETO a legnehezebb csoportmeccsére készül az Oltchim Valcea otthonában. A győrieknek óriási kell javulniuk az első két fordulóban mutatott játékukhoz képest, mert bár valószínűleg a romániai vereség beleférhet a továbbjutásba, az eddig mutatott játékkal nehéz lesz a legerősebb négyesből továbblépni. Konkoly Csaba tavaly BL-döntős csapatának az első forduló veresége után már kifejezetten kellemetlen lenne kikapnia, mert két hét múlva a nagy nehezen megvert Itxako otthonába látogat, és ha nem vigyáz, még az év vége előtt kieshet a sorozatból.

A csoport állása: 1. Oltchim Valcea 4, 2. Zvezda Zvenyigorod 2, 3. Győri ETO 2, 4. Itxako Navarra 0
A 3. forduló programja: Valcea-Győr (szombat, 18), Zvezda-Itxako

A gyenge eredménye miatt edzőt váltott Pick Szegednél egyből a továbbjutás szempontjából sorsdöntő meccsen mutatkozik be Dragan Djukics, aki 2003-ban már irányította a szegedieket. A Pick a három forduló után a magyar ezüstérmessel azonos teljesítménnyel álló, KEK-címvédő Pevafersa Valladolidot fogadja, és ha kikap, nagyon nehéz helyzetbe kerül.

A szegedieknél hagyományosan sok a sérült, Daniel Andjelkovicsra ezúttal sem számíthatnak, de jó formában kézilabdázik a fiatal Petar Nenadics, a gólokat pedig a támadásban és védekezésben is megbízható Katzirz Dávid lövi.

Bokasérülése után valószínűleg visszatérhet a csapat fiatal szerb kapusa, Dragan Marjanac, akire szükség is lesz, mert a constantai vereség elsősorban a gyenge szegedi védekezésnek és kapusteljesítménynek volt köszönhető.

A Pick Szeged BL-csoportja

1. Constanta 6 pont/4 mérkőzésen
2. Montpellier 4/3
3. Csehovszki Medvegyi 4/3
4. Pick Szeged 3/3
5. Profaversa Valladolid 3/3
6. AC PAOK 0/4
A 4. forduló párosításai: PAOK-Constanta 26-30, Szeged-Valladolid (vasárnap, 18), Montpellier-Csehovszki

A klub honlapján Katzirz Dávid úgy fogalmazott, ha a szeged csökkenti a bosszantó technikai hibák számát, és a fal is összeáll, verhető a Valladolid, amelyet a válogatott átlövő kiváló csapatnak tart. A spanyolok hazai pályán ugyanúgy döntetlent játszottak a Csehovszki Medvegyivel, mint a Szeged, de a legutóbbi fordulóban otthon kaptak ki a Montpellier-től, a mérkőzés tehát mindkét csapat számára nagyon fontos lesz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!