Erzsébet
1 °C
4 °C

Kézi-BL: taroló Veszprém, életben a Győr

2009.11.14. 19:28
Bajnokok Ligája csoportja élére ugrott az MKB Veszprém, miután 35-18-ra megverte a Boszna Szarajevót, és jobb gólkülönbségével megelőzte a Rhein-Neckar Löwent. A magyar bajnok esélyt sem adott a bosnyákoknak, az első negyedóra végén megvolt a tízgólos különbség.

A csoport utolsó helyén álló Boszna Szarajevó percekre sem tudta szorossá tenni a veszprémi BL-meccset, az MKB Veszprém atomkézilabdával nyitva gyakorlatilag az első negyedóra végére eldöntötte az összecsapást.

MKB Veszprém-Boszna Szarajevo 35-18 (22-7)

A veszprémi gólszerzők: Sulic 7, Sesum 5, Gulyás 4, Iváncsik G. 4, Iváncsik T. 4, Korazija 4, Eklemovics 3, Vilovszki 2, Mirkovics 1, Terzics 1
Hétméteresből: 0/0 ill. 0/0
Kiállítások: 10 perc ill. 10 perc

Korábban: Rhein-Neckar Löwen-Gorenje Velenje 33-30
Később: Vive Kielce-Chambéry
A csoport állása: 1. MKB Veszprém 8, 2. RN Löwen 8, 3. Kielce 5, 4. Chambéry 3, 5. Velenje 2, 6. Boszna 2

A Veszprém tökéletes játékkal sokkolta a bosnyákokat, határozott védekezésből kiindulva indulásból, és felállt fal ellen is könnyedén lövöldözték a gólokat a hazai játékosok. Dejan Pericsnek lehetetlen volt gólt lőni, a kapus a nagy nehezen helyzetbe kerülő bosnyákok minden kísérletét hárította.

A 17. percben már 10 góllal (14-4) vezetett a Veszprém, a Boszna semmit nem tudott kezdeni az önmagához képest is kimagaslóan kézilabdázó magyar bajnokkal, az MKB-nak minden összejött. Perics ellenállhatatlan volt, de mindenki kitűnően játszott, alig maradt ki veszprémi helyzet. Olyan gólokat lőttek, mintha gálameccs lenne, Sulic egyszer például a hatosról, a feje fölül két kézzel vágta a kapuba a labdát.

A szünetben 22-7 volt az állás, a második félidőre csak annyi maradt a kérdés, hogy a tempót fenntartva megalázza-e ellenfelét a Veszprém. Ez végül annak ellenére is összejött, hogy a második játékrészt már nem vették komolyan a magyarok, lazábban védekeztek.

A védekezés felpuhulása nem segített sokat Fazekas Nándornak, a magyar válogatott kapus mégis ugyanott folytatta, ahol Perics abbahagyta. (Majdnem 70 százalékkal védett.) Az MKB nagyot játszott, még ilyen arányban, 17 góllal is megérdemelten nyert, és megelőzte a csoport első helyén a Rhein-Neckar Löwent.

A látványra is nagyon adtak a hajrában MKB játékosai, finom technikai megoldásokkal fejezték be ziccereiket.

A siker értékét növeli, hogy Vujin sérült, Perez pedig nem lőtt gólt. Az átlövők összesen két gólig jutottak.

Női Bajnokok Ligája:

A nőknél a Győr a spanyol Itxakóval játszott idegenben, amelyiket hazai pályán is csak nagy hajrával, egy góllal vert. A tét hatalmas volt, mert ha a tavaly BL-döntős csapat kikap, a kiesés szélére sodródik.

Az első perctől érződött, hogy nagyon összefogott és koncentrált a magyar bajnok, és ha átmenetileg hátrányba is került, az első félidő végére már átvette a játék irányítását.  9-7-re is vezetett, a fordulásnál 10-9 volt.

A védelem nagyon szigorú és kemény volt, Pálinger kitűnően védett, a másodikban mindössze öt gólt kapott, hetesből sem tudtak neki gólt lőni. Tomori megbízhatóan lőtt, a brazil Amorim sem egyénieskedett, Kovacsicsnak pedig a legváratlanabb megoldásai is bejöttek. Az utolsó percekben Mravikova és Vérten volt eredményes.

Sokat elárul a meccsről, hogy a spanyolok 14 gólt lőttek az egész meccsen, amennyit mostanában egy félidő alatt is szoktak lőni.

A vb miatt most szünet jön, utána két hazai meccs, mindkettőt hozni kell - a román Valcea és az orosz Zvenyigorod érkezik -, és akkor van esély a továbbjutásra.

Jegyzőkönyv:

Itxako (spanyol)-Győri Audi ETO KC 14-20 (9-10)
Zvenyigorod (orosz)-Oltchim Valcea (román) 27-26 (12-10)
Az állás: 1. Valcea 6 pont, 2. Zvenyigorod 5, 3. Győr 4, 4. Itxako 1

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?