Kézi-BL: taroló Veszprém, életben a Győr

2009.11.14. 19:28
Bajnokok Ligája csoportja élére ugrott az MKB Veszprém, miután 35-18-ra megverte a Boszna Szarajevót, és jobb gólkülönbségével megelőzte a Rhein-Neckar Löwent. A magyar bajnok esélyt sem adott a bosnyákoknak, az első negyedóra végén megvolt a tízgólos különbség.

A csoport utolsó helyén álló Boszna Szarajevó percekre sem tudta szorossá tenni a veszprémi BL-meccset, az MKB Veszprém atomkézilabdával nyitva gyakorlatilag az első negyedóra végére eldöntötte az összecsapást.

MKB Veszprém-Boszna Szarajevo 35-18 (22-7)

A veszprémi gólszerzők: Sulic 7, Sesum 5, Gulyás 4, Iváncsik G. 4, Iváncsik T. 4, Korazija 4, Eklemovics 3, Vilovszki 2, Mirkovics 1, Terzics 1
Hétméteresből: 0/0 ill. 0/0
Kiállítások: 10 perc ill. 10 perc

Korábban: Rhein-Neckar Löwen-Gorenje Velenje 33-30
Később: Vive Kielce-Chambéry
A csoport állása: 1. MKB Veszprém 8, 2. RN Löwen 8, 3. Kielce 5, 4. Chambéry 3, 5. Velenje 2, 6. Boszna 2

A Veszprém tökéletes játékkal sokkolta a bosnyákokat, határozott védekezésből kiindulva indulásból, és felállt fal ellen is könnyedén lövöldözték a gólokat a hazai játékosok. Dejan Pericsnek lehetetlen volt gólt lőni, a kapus a nagy nehezen helyzetbe kerülő bosnyákok minden kísérletét hárította.

A 17. percben már 10 góllal (14-4) vezetett a Veszprém, a Boszna semmit nem tudott kezdeni az önmagához képest is kimagaslóan kézilabdázó magyar bajnokkal, az MKB-nak minden összejött. Perics ellenállhatatlan volt, de mindenki kitűnően játszott, alig maradt ki veszprémi helyzet. Olyan gólokat lőttek, mintha gálameccs lenne, Sulic egyszer például a hatosról, a feje fölül két kézzel vágta a kapuba a labdát.

A szünetben 22-7 volt az állás, a második félidőre csak annyi maradt a kérdés, hogy a tempót fenntartva megalázza-e ellenfelét a Veszprém. Ez végül annak ellenére is összejött, hogy a második játékrészt már nem vették komolyan a magyarok, lazábban védekeztek.

A védekezés felpuhulása nem segített sokat Fazekas Nándornak, a magyar válogatott kapus mégis ugyanott folytatta, ahol Perics abbahagyta. (Majdnem 70 százalékkal védett.) Az MKB nagyot játszott, még ilyen arányban, 17 góllal is megérdemelten nyert, és megelőzte a csoport első helyén a Rhein-Neckar Löwent.

A látványra is nagyon adtak a hajrában MKB játékosai, finom technikai megoldásokkal fejezték be ziccereiket.

A siker értékét növeli, hogy Vujin sérült, Perez pedig nem lőtt gólt. Az átlövők összesen két gólig jutottak.

Női Bajnokok Ligája:

A nőknél a Győr a spanyol Itxakóval játszott idegenben, amelyiket hazai pályán is csak nagy hajrával, egy góllal vert. A tét hatalmas volt, mert ha a tavaly BL-döntős csapat kikap, a kiesés szélére sodródik.

Az első perctől érződött, hogy nagyon összefogott és koncentrált a magyar bajnok, és ha átmenetileg hátrányba is került, az első félidő végére már átvette a játék irányítását.  9-7-re is vezetett, a fordulásnál 10-9 volt.

A védelem nagyon szigorú és kemény volt, Pálinger kitűnően védett, a másodikban mindössze öt gólt kapott, hetesből sem tudtak neki gólt lőni. Tomori megbízhatóan lőtt, a brazil Amorim sem egyénieskedett, Kovacsicsnak pedig a legváratlanabb megoldásai is bejöttek. Az utolsó percekben Mravikova és Vérten volt eredményes.

Sokat elárul a meccsről, hogy a spanyolok 14 gólt lőttek az egész meccsen, amennyit mostanában egy félidő alatt is szoktak lőni.

A vb miatt most szünet jön, utána két hazai meccs, mindkettőt hozni kell - a román Valcea és az orosz Zvenyigorod érkezik -, és akkor van esély a továbbjutásra.

Jegyzőkönyv:

Itxako (spanyol)-Győri Audi ETO KC 14-20 (9-10)
Zvenyigorod (orosz)-Oltchim Valcea (román) 27-26 (12-10)
Az állás: 1. Valcea 6 pont, 2. Zvenyigorod 5, 3. Győr 4, 4. Itxako 1