Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Kikapott, de nem omlott össze a Szeged

2009.11.15. 20:10
Pontosabb játékkal meglepetést okozhatott volna a Pick Szeged a kézilabda BL-ben, a sorozat egyik esélyesének otthonában végül 7 góllal, 30-23-ra maradt alul a magyar bajnoki ezüstérmes. A Szeged nem áll továbbjutásra a csoportmeccsek felénél, nagyon kellene a következő fordulóban a bravúr, amikor a francia csapat látogat Szegedre.

A nyáron világsztárokkal megerősített - Karabatics és Kavticsnik érkezett -, bevallottan BL-győzelemre törő Montpellier otthonában nem a Pick Szeged volt a mérkőzés esélyese, mégis voltak a meccsnek olyan periódusai, amikor a magyarok közel álltak a meglepetéshez.

Montpellier-Pick Szeged 30-23 (13-10)

A szegedi gólszerzők: Nenadics 5/3, Ghionea 4, Katzirz 4, Kos 4, Zubai 3,  Oszmajics 3, Vadkerti 1, Zvizej 1
Hétméteresből: 4/4 ill. 5/3
Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc

A csoport állása: 1. Montpellier 8, 2. Valladolid 7, 3. Constanta 6, 4. Csehovszki Medvegyi 4, 5. Pick Szeged 3, 6. PAOK 0

A franciák bekezdtek, azonnal éreztették fölényüket, a válogatottjuktól is látott nyitott, szélvészgyors védekezéssel nem nagyon tudott mit kezdeni a Szeged. Az első percekben kialakult 4-5 gólos hazai vezetés mellé megsérült Krivokapics Milorad, így nem sok jót ígért a mérkőzés.

Liszkai Szilveszter néhány védése, és a felkeményedő szegedi védekezés miatt a félidő második fele már a Pické volt, Katzirz Dávid és Valentin Ghionea góljaival egyre közelebb jöttek az elkényelmesedő franciákhoz. A Montpellier kapujában a válogatott Karaboué azonban nem engedte, hogy igazán szoros legyen az állás, ziccerek sorát védte ki.

Csak kapusának köszönhette, hogy előnnyel ment a szünetre a francia bajnok, amely a második félidőt hasonlóan kezdte, mint az elsőt: gyorsan elment 6 góllal, a szegediek védekezésén mindig megtalálták a rést. Ekkor úgy tűnt, el is dől a meccs, de Liszkai újra jobb periódust produkált, és Igor Kos valamint Oszmajics is lőtt néhány szép gólt, így ha szoros nem is lett az állás, látótávolságon belül maradt a Szeged.

A hajrában az elfáradó magyarok már nem tudtak olyan közel kerülni, hogy idegessé tegyék a Montepellier-t, habár lehetőség ekkor is adódott, de támadásban rengeteg könnyű helyzetet rontottak el. A franciák félgőzzel is behúzták a meccset, a Szeged harcolt, és amennyire ettől a kerettől elvárható, meg is nehezítette ellenfele dolgát.