Judit
3 °C
7 °C

Kikapott, de nem omlott össze a Szeged

2009.11.15. 20:10
Pontosabb játékkal meglepetést okozhatott volna a Pick Szeged a kézilabda BL-ben, a sorozat egyik esélyesének otthonában végül 7 góllal, 30-23-ra maradt alul a magyar bajnoki ezüstérmes. A Szeged nem áll továbbjutásra a csoportmeccsek felénél, nagyon kellene a következő fordulóban a bravúr, amikor a francia csapat látogat Szegedre.

A nyáron világsztárokkal megerősített - Karabatics és Kavticsnik érkezett -, bevallottan BL-győzelemre törő Montpellier otthonában nem a Pick Szeged volt a mérkőzés esélyese, mégis voltak a meccsnek olyan periódusai, amikor a magyarok közel álltak a meglepetéshez.

Montpellier-Pick Szeged 30-23 (13-10)

A szegedi gólszerzők: Nenadics 5/3, Ghionea 4, Katzirz 4, Kos 4, Zubai 3,  Oszmajics 3, Vadkerti 1, Zvizej 1
Hétméteresből: 4/4 ill. 5/3
Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc

A csoport állása: 1. Montpellier 8, 2. Valladolid 7, 3. Constanta 6, 4. Csehovszki Medvegyi 4, 5. Pick Szeged 3, 6. PAOK 0

A franciák bekezdtek, azonnal éreztették fölényüket, a válogatottjuktól is látott nyitott, szélvészgyors védekezéssel nem nagyon tudott mit kezdeni a Szeged. Az első percekben kialakult 4-5 gólos hazai vezetés mellé megsérült Krivokapics Milorad, így nem sok jót ígért a mérkőzés.

Liszkai Szilveszter néhány védése, és a felkeményedő szegedi védekezés miatt a félidő második fele már a Pické volt, Katzirz Dávid és Valentin Ghionea góljaival egyre közelebb jöttek az elkényelmesedő franciákhoz. A Montpellier kapujában a válogatott Karaboué azonban nem engedte, hogy igazán szoros legyen az állás, ziccerek sorát védte ki.

Csak kapusának köszönhette, hogy előnnyel ment a szünetre a francia bajnok, amely a második félidőt hasonlóan kezdte, mint az elsőt: gyorsan elment 6 góllal, a szegediek védekezésén mindig megtalálták a rést. Ekkor úgy tűnt, el is dől a meccs, de Liszkai újra jobb periódust produkált, és Igor Kos valamint Oszmajics is lőtt néhány szép gólt, így ha szoros nem is lett az állás, látótávolságon belül maradt a Szeged.

A hajrában az elfáradó magyarok már nem tudtak olyan közel kerülni, hogy idegessé tegyék a Montepellier-t, habár lehetőség ekkor is adódott, de támadásban rengeteg könnyű helyzetet rontottak el. A franciák félgőzzel is behúzták a meccset, a Szeged harcolt, és amennyire ettől a kerettől elvárható, meg is nehezítette ellenfele dolgát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?