Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Győzelem sérültekkel a nőikézi Pannon-kupán

2009.11.19. 19:53
A december 5-én kezdődő kínai világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 27-25-re nyert a holland csapat ellen a Pannon Kupa első. fordulójában, csütörtökön Tatabányán.

Rohanós meccset játszott a hollandok ellen a felkészülési torna első mérkőzésén Météfi Eszter szövetségi kapitány együttese, pedig hajtós, az erőnlét megszerzésére koncentráló edzéseken van túl.

A 3-1-es magyar vezetés után sorozatban négyszer voltak eredményesek a hollandok, erre időt kért Mátéfi Eszter. Ezt követően sikerült fordítani, de elszakadni nem lehetett, mert jól tartották magukat a vendégek, illetve sok volt a pontatlanság. A szünet előtt Kovacsics révén megnyugtatóbb lett az előny (16-13).

A második félidő elején keményebben játszottak a hollandok, és jó magyar percek után a 44. percben egyenlítettek (22-22). Ebben a szakaszban még a kapusuk is gólt dobott. Az újabb időkérés ismét hatásosnak bizonyult, gyorsabbak lettek a támadások, a védelem pedig jól zárt, így sikerült diadalmaskodni.

Rossz hír, hogy Kovacsics bokasérülést szenvedett, és az utolsó negyedórában már nem is játszhatott. Utóbb kiderült, hogy a játékos csak pár napos pihenőre kényszerül.

Vincze Melinda ellenben igencsak pórul járt: a handball.hu szerint az Alcoa FKC balszélsője kézközépcsont-törést szenvedett csütörtökön, így biztosan nem utazhat a kínai világbajnokságra. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány várhatóan Juhász Gabriellát hívja be a helyére.

Női kézilabda Pannon-kupa

1. forduló (Tatabánya):
Magyarország-Hollandia 27-25 (16-13)
Ukrajna-Lengyelország 25-25 (15-12)

A további program, péntek (Pápa):
Lengyelország-Hollandia 15:45 ó
Magyarország-Ukrajna 18 ó

Szombat (Győr):
Ukrajna-Hollandia 10:30 ó
Magyarország-Lengyelország 12:45 ó