Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy góllal verte Ukrajnát a női kéziválogatott

2009.11.20. 20:17
A tartalékos magyar női kézilabda-válogatott második meccsét is megnyerte a Pannon-kupán, Ukrajna legyőzése után már egy pont is elég a szombati zárónapon Lengyelország ellen a tornagyőzelemhez. A magyarok jól kezdtek, uralták a meccset, de a hajrára elfáradtak, rengeteg technikai hibát követtek el, így Ukrajna feljött, és végül csak izgalmas végjátékban jött össze a győzelem.

Óriási lendülettel kezdte második Pannon-kupa-meccsét a magyar válogatott, és zsinórban hat gólt lőve faképnél hagyta Ukrajnát. Mátéfi Eszter csapata nem cserélt támadás és védekezés között, ezért a kemény védekezésből gyors támadásokat indíthatott, amikből rendre gólokat szerzett.

Az ukránok gyorsan időt kértek, és rendezték soraikat, Nyikolajenko góljaival feljebb jöttek (az átlövő Mátéfi Eszter játékosa a Békéscsabában), de a magyarok Szucsánszki Zita és Tomori Zsuzsa góljaival tartották 4-5 gólos előnyüket. Herr Orsolya előtt jól zárt a magyar fal, és a kapus is több bravúrt mutatott be, a tartalékos csapat uralta a meccset.

Sérülések miatt néhány játékos új poszton is kénytelen volt bemutatkozni, Vincze Melinda és Kovacsics Anikó kidőlése miatt a variációs lehetőségek csökkentek. Ráadásul már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy a szélső Vérten Orsolya sem fogja végigjátszani a meccset.

A 15-10-es szünet után egyre több lett a pontatlanság a magyarok játékában, Bogdanovics az irányító posztján nem fogott ki jó napot. Elég tanácstalan volt a csapat felállt fal ellen, miközben az ukránok átlövéseiből egyre gyakrabban született gólt. Herr helyett Pastrovics Melinda állt a kapuba, de gyorsan visszatért a kezdő kapus, mert Ukrajna háromgólosra csökkentette hátrányát.

Tomori betörésekből, a csereként beállt Bulath Anita pedig átlövésekből volt eredményes, de a mérkőzés elején látottakhoz képest jóval fáradtabban mozgott a magyar csapat. Az ukránok megérezték, hogy lehet keresnivalójuk, és két és fél perccel a lefújás előtt egy gólra jöttek fel (27-26).

Néhány elszórt labda után Szucsánszki belőtte a nagyon fontos hétméteresét, Herr pedig kiszedte Nyikolajenko büntetőjét. Magyarország megnyerte a mérkőzést, Ukrajna egy időntúli hetesből csak a különbséget tudta egygólosra olvasztani. A magyar válogatott két győzelemmel vezet a Pannon-kupán, szombaton már egy döntetlen is elég a három ponttal álló Lengyelországgal szemben a tornagyőzelemhez.

Jegyzőkönyv

Magyarország-Ukrajna 28-27 (15-10)
A magyar gólszerzők:
Szucsánszki 6/2, Tomori 6, Bulath 4, Tóth Tímea 3, Bódi 2, Zácsik 2, Orbán A. 2, Vérten 1, Tóth K. 1
Hétméteresből: 2/2 ill. 6/4
Kiállítások: 4 perc ill. 0 perc

A torna másik mérkőzésén: Lengyelország-Hollandia 25-24
Az állás:
1. Magyarország 4 pont, 2. Lengyelország 3, 3. Ukrajna 1, 4. Hollandia 0
Az utolsó fordulóban: Magyarország-Lengyelország (szombat, 12.45), Ukrajna-Hollandia