Egy góllal verte Ukrajnát a női kéziválogatott

2009.11.20. 20:17
A tartalékos magyar női kézilabda-válogatott második meccsét is megnyerte a Pannon-kupán, Ukrajna legyőzése után már egy pont is elég a szombati zárónapon Lengyelország ellen a tornagyőzelemhez. A magyarok jól kezdtek, uralták a meccset, de a hajrára elfáradtak, rengeteg technikai hibát követtek el, így Ukrajna feljött, és végül csak izgalmas végjátékban jött össze a győzelem.

Óriási lendülettel kezdte második Pannon-kupa-meccsét a magyar válogatott, és zsinórban hat gólt lőve faképnél hagyta Ukrajnát. Mátéfi Eszter csapata nem cserélt támadás és védekezés között, ezért a kemény védekezésből gyors támadásokat indíthatott, amikből rendre gólokat szerzett.

Az ukránok gyorsan időt kértek, és rendezték soraikat, Nyikolajenko góljaival feljebb jöttek (az átlövő Mátéfi Eszter játékosa a Békéscsabában), de a magyarok Szucsánszki Zita és Tomori Zsuzsa góljaival tartották 4-5 gólos előnyüket. Herr Orsolya előtt jól zárt a magyar fal, és a kapus is több bravúrt mutatott be, a tartalékos csapat uralta a meccset.

Sérülések miatt néhány játékos új poszton is kénytelen volt bemutatkozni, Vincze Melinda és Kovacsics Anikó kidőlése miatt a variációs lehetőségek csökkentek. Ráadásul már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy a szélső Vérten Orsolya sem fogja végigjátszani a meccset.

A 15-10-es szünet után egyre több lett a pontatlanság a magyarok játékában, Bogdanovics az irányító posztján nem fogott ki jó napot. Elég tanácstalan volt a csapat felállt fal ellen, miközben az ukránok átlövéseiből egyre gyakrabban született gólt. Herr helyett Pastrovics Melinda állt a kapuba, de gyorsan visszatért a kezdő kapus, mert Ukrajna háromgólosra csökkentette hátrányát.

Tomori betörésekből, a csereként beállt Bulath Anita pedig átlövésekből volt eredményes, de a mérkőzés elején látottakhoz képest jóval fáradtabban mozgott a magyar csapat. Az ukránok megérezték, hogy lehet keresnivalójuk, és két és fél perccel a lefújás előtt egy gólra jöttek fel (27-26).

Néhány elszórt labda után Szucsánszki belőtte a nagyon fontos hétméteresét, Herr pedig kiszedte Nyikolajenko büntetőjét. Magyarország megnyerte a mérkőzést, Ukrajna egy időntúli hetesből csak a különbséget tudta egygólosra olvasztani. A magyar válogatott két győzelemmel vezet a Pannon-kupán, szombaton már egy döntetlen is elég a három ponttal álló Lengyelországgal szemben a tornagyőzelemhez.

Jegyzőkönyv

Magyarország-Ukrajna 28-27 (15-10)
A magyar gólszerzők:
Szucsánszki 6/2, Tomori 6, Bulath 4, Tóth Tímea 3, Bódi 2, Zácsik 2, Orbán A. 2, Vérten 1, Tóth K. 1
Hétméteresből: 2/2 ill. 6/4
Kiállítások: 4 perc ill. 0 perc

A torna másik mérkőzésén: Lengyelország-Hollandia 25-24
Az állás:
1. Magyarország 4 pont, 2. Lengyelország 3, 3. Ukrajna 1, 4. Hollandia 0
Az utolsó fordulóban: Magyarország-Lengyelország (szombat, 12.45), Ukrajna-Hollandia