Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

A magyar női kéziválogatotté a Pannon Kupa

2009.11.21. 15:07
A magyar női kézilabda-válogatott gyenge kezdés után 32-22-re kiütötte Lengyelországot a Pannon Kupa utolsó mérkőzésén, és megnyerte a felkészülési tornát. A sérülésektől sújtott csapat játékában bőven van mit javítani a decemberi világbajnokságig, de Mátéfi Eszter szövetségi kapitány így is elégedett volt a látottakkal, a torna elérte a célját.

A Pannon Kupa döntőjének is beillő, lengyelek elleni meccset nagyon gyengén kezdte a magyar válogatott, a lengyelek gyors támadásaival nem tudott mit kezdeni a határozatlan magyar fal. Herr Orsolya védéseinek volt csak köszönhető, hogy Mátéfi Eszter mindössze háromgólos hátrányban kellett, hogy időt kérjen a 11. percben.

MAGYARORSZÁG-LENGYELORSZÁG 32-22 (13-10)

A magyar gólszerzők: Szucsánszki 7/1, Tomori 4, Tóth K. 4, Orbán 4, Tóth T. 4/3, Zácsik 3, Szabó V. 2, Vérten 1, Szekeres 1, Bódi 1
Hétméteresből: 5/4 ill. 3/2
Kiállítások: 14 perc ill. 6 perc

A másik mérkőzésen: Ukrajna-Hollandia 28-27
A Pannon Kupa végeredménye: 1. Magyarország 6, 2. Ukrajna 3 (80-80), 3. Lengyelország 3 (72-81), 4. Hollandia 0

A kapitány utasításaiból azonban semmi nem valósult meg, gyengén védekezett a csapat, az első félidő kétharmadának kellett eltelnie ahhoz, hogy összekapja magát a magyar fal. Szucsánszki Zita góljaival kapaszkodni kezdtünk, a játékrész második fele már sokkal jobban sikerült, de csak öt perccel a szünet előtt jött össze az egyenlítés.

Mátéfi forgatta a tartalékos csapatot (Tóth Tímea csak heteseket lőni jött be), ahogy a korábbi mérkőzéseken, Lengyelország ellen is meglepő poszton fordult meg néhány játékos. Ennek ellenére a játék kezdett összeállni, és a szünetben meglévő háromgólos előnyt a második félidő elején megnyugtató méretűre növelte a magyar válogatott.

Tomori Zsuzsa és Zácsik Szandra átlövésből szép gólokat szereztek, Szucsánszki jó passzokkal találta meg társait, a lassan elfáradó lengyelek szép lassan leszakadtak. A beálló helyéről is egyre többször tudott gólt szerezni a csapat, Tóth Katalin (játszott balszélsőt is egy darabig) négy góljához Szabó Valéria kettőt is hozzátett, utóbbi három kiállítása miatt piros lapot kapott a hajrában.

Bár nem úgy indult, az utolsó mérkőzés lett az első olyan, ahol nem kellett a hajrában izgulnunk a magyar sikerért. Orbán Adrienn góljaival egy pár perces rövidzárlat után kiütésessé növelte a különbséget a magyar válogatott, és végül megérdemelten nyerte meg 32-22-re a mérkőzést, és a Pannon Kupát.

„Gyengén, álmosan kezdtünk, de tíz perc után fölpörögtek a lányok és a védekezésünk, valamint a támadásunk is jobbá vált – mondta Mátéfi Eszter a kezi.hu-nak. - Három különböző játékstílus ellen gyakorolhattunk, így jól szolgálta a torna a felkészülést, és természetesen örülök a győzelmeknek. Minden játékosnak lehetőséget akartam adni, hogy keretet hirdethessek. A lengyelek ellen jó meccset játszottunk, a sérülések ellenére is győzni tudtunk."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!