Jenő
-3 °C
6 °C

Simán nyert Szarajevóban a Veszprém

2009.11.21. 19:40 Módosítva: 2009-11-21 19:35:54
A hazai győzelem után idegenben is könnyedén verte a Boszna Szarajevót az MKB Veszprém, és vezeti csoportját a kézilabda Bajnokok Ligájában. Az idei utolsó BL-meccsen már az elején elhúzott a Veszprém, végül csak 4 góllal nyert, de a mérkőzés percekre sem volt szoros.

A múlt héten megalázó különbséggel megnyert hazai mérkőzéshez hasonlóan kezdte az MKB Veszprém a Boszna Szarajevó elleni BL-meccset, a magyar bajnok határozott védekezésével megfojtotta ellenfele támadásait, támadásban pedig az első félidő feléig egyetlen egyszer sem hibáztak.

Boszna Szarajevo-MKB Veszprém 20-24 (7-13)

A veszprémi gólszerzők: Iváncsik G. 6/3, Gulyás 5, Sulic 3, Iváncsik T. 2, Sesum 2, Terzics 2/1, Lusnyikov 1
Hétméteresből: 2/1 ill. 6/4
Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc

A csoport másik meccsén: Chambéry-Kielce 24-31
Később: RK Gorenje-Rhein-Neckar Löwen
A csoport állása: 1. MKB Veszprém 10, 2. Vive KIelce 9, 3. RN Löwen 8, 4. Chambéry 3, 5. RK Gorenje 2, 6. Szarajevo 2

A jéghideg csarnokban kevés néző látta a meccset, jobbára a veszprémi szurkolók hangja hallatszott, és a hazai szurkolókhoz hasonlóan a Boszna játékosaiban is benne maradt a múlt heti pofon. A Veszprém határozottan, magabiztosan kézilabdázva percekig sem hagyta reménykedni ellenfelét, a két csapat közti tudásbeli különbség ellenére nagyon komolyan vette a meccset.

A kapuban Dejan Perics hozta a szokásos formáját, támadásban pedig a két szélső, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő játszott gólerősen, gyorsan komoly előnyhöz jutott a Veszprém. A játékrész közepén kicsit kiengedtek a vendégek, elsősorban átlövésekből szerzett gólokkal feljebb jöttek a bosnyákok, de olyan közel nem sikerült kerülniük, hogy idegessé tegyék a meccset uraló veszprémieket.

A szünetben hat góllal (13-7) vezetett az MKB, csak a bosnyák kapusoknak volt köszönhető, hogy nem alakult ki kiütéses különbség. A veszprémi mérkőzéshez hasonlóan nem villogtak az átlövők, furcsamód Perez Carlos ezúttal sem tudott gólt szerezni, Eklemovics Nikola és Zarko Sesum lőtt néhány gólt a belső posztokról, de ez Szarajevóban sem okozott gondot, mert a szélsők mellett Renato Sulic a beállós helyéről nemcsak a gólokat szórta, de a kiállításokat is szállította, és rengeteg hetest is kiharcolt.

A második félidő közepén már csökkent a veszprémi koncentráció, ekkor már sok hiba volt mindkét csapat játékában, csak a két kapus volt dicsérhető. A különbség jelentősen nem csökkent, a hangulattalan meccsen mindkét csapat már a lefújást várta, bár a Boszna egy-egy fellángolás után közelebb tudott jönni, de a veszprémiek minden támadást visszavertek, teljesen megérdemelten nyertek Szarajevóban is.

Az MKB vezeti a csoportját, és várhatóan az élen marad a Rhein-Neckar Löwen vasárnapi mérkőzése után is. A veszprémieknek idén már nincs több mérkőzésük, február 13-án a francia Chambéryt fogadják, majd egy héttel később a németek elleni csoportrangadón már valószínűleg a csoportelsőség is eldőlhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?