Simán nyert Szarajevóban a Veszprém

2009.11.21. 19:40 Módosítva: 2009.11.21. 19:35
A hazai győzelem után idegenben is könnyedén verte a Boszna Szarajevót az MKB Veszprém, és vezeti csoportját a kézilabda Bajnokok Ligájában. Az idei utolsó BL-meccsen már az elején elhúzott a Veszprém, végül csak 4 góllal nyert, de a mérkőzés percekre sem volt szoros.

A múlt héten megalázó különbséggel megnyert hazai mérkőzéshez hasonlóan kezdte az MKB Veszprém a Boszna Szarajevó elleni BL-meccset, a magyar bajnok határozott védekezésével megfojtotta ellenfele támadásait, támadásban pedig az első félidő feléig egyetlen egyszer sem hibáztak.

Boszna Szarajevo-MKB Veszprém 20-24 (7-13)

A veszprémi gólszerzők: Iváncsik G. 6/3, Gulyás 5, Sulic 3, Iváncsik T. 2, Sesum 2, Terzics 2/1, Lusnyikov 1
Hétméteresből: 2/1 ill. 6/4
Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc

A csoport másik meccsén: Chambéry-Kielce 24-31
Később: RK Gorenje-Rhein-Neckar Löwen
A csoport állása: 1. MKB Veszprém 10, 2. Vive KIelce 9, 3. RN Löwen 8, 4. Chambéry 3, 5. RK Gorenje 2, 6. Szarajevo 2

A jéghideg csarnokban kevés néző látta a meccset, jobbára a veszprémi szurkolók hangja hallatszott, és a hazai szurkolókhoz hasonlóan a Boszna játékosaiban is benne maradt a múlt heti pofon. A Veszprém határozottan, magabiztosan kézilabdázva percekig sem hagyta reménykedni ellenfelét, a két csapat közti tudásbeli különbség ellenére nagyon komolyan vette a meccset.

A kapuban Dejan Perics hozta a szokásos formáját, támadásban pedig a két szélső, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő játszott gólerősen, gyorsan komoly előnyhöz jutott a Veszprém. A játékrész közepén kicsit kiengedtek a vendégek, elsősorban átlövésekből szerzett gólokkal feljebb jöttek a bosnyákok, de olyan közel nem sikerült kerülniük, hogy idegessé tegyék a meccset uraló veszprémieket.

A szünetben hat góllal (13-7) vezetett az MKB, csak a bosnyák kapusoknak volt köszönhető, hogy nem alakult ki kiütéses különbség. A veszprémi mérkőzéshez hasonlóan nem villogtak az átlövők, furcsamód Perez Carlos ezúttal sem tudott gólt szerezni, Eklemovics Nikola és Zarko Sesum lőtt néhány gólt a belső posztokról, de ez Szarajevóban sem okozott gondot, mert a szélsők mellett Renato Sulic a beállós helyéről nemcsak a gólokat szórta, de a kiállításokat is szállította, és rengeteg hetest is kiharcolt.

A második félidő közepén már csökkent a veszprémi koncentráció, ekkor már sok hiba volt mindkét csapat játékában, csak a két kapus volt dicsérhető. A különbség jelentősen nem csökkent, a hangulattalan meccsen mindkét csapat már a lefújást várta, bár a Boszna egy-egy fellángolás után közelebb tudott jönni, de a veszprémiek minden támadást visszavertek, teljesen megérdemelten nyertek Szarajevóban is.

Az MKB vezeti a csoportját, és várhatóan az élen marad a Rhein-Neckar Löwen vasárnapi mérkőzése után is. A veszprémieknek idén már nincs több mérkőzésük, február 13-án a francia Chambéryt fogadják, majd egy héttel később a németek elleni csoportrangadón már valószínűleg a csoportelsőség is eldőlhet.