Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Kihirdették a női kézilabda-vb-keret

2009.11.23. 11:16

Tizenhat játékos készül hétfőtől a december 5-én kezdődő kínai női kézilabda-világbajnokságra Telkiben. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány a múlt heti Pannon Kupa után a ferencvárosi Balogh Barbarának és a debreceni Bogdanovic Annamáriának köszönte meg a munkát azzal a feltétellel, hogy mindketten tovább dolgoznak klubjaikban. A kéztörést szenvedett Vincze Melinda helyett a debreceni Juhász Gabriella csatlakozott hétfőn a többiekhez, míg a bokáját fájlaló Kovacsics Anikó könnyített munkát végez.

„Igaz, hogy 16-an utazunk pénteken Kínába, de mindenkinek - aki most velünk van és annak, aki a klubjában edz - elmondtam: legyen felkészülve az utazásra. Egy sérülés, betegség bármikor közbejöhet, és akkor változik a névsor. Az elnökség kedden dönt az utazókról” – mondta az MTI-nek Mátéfi.

A csütörtökig Telkiben gyakorló csapat pénteken száll repülőre, és a vb előtt, december elsején a házigazda, 3-án pedig a német együttessel vív felkészülési meccset. A vb csoportkörében, Szucsouban 5-én Tunézia, 6-án Chile, 7-én Románia, 9-én Norvégia, 10-én Japán lesz az ellenfél. A hatosból az első három jut a középdöntőbe. A többiek a 13-24. helyért folytatják.

A Telkiben készülő keret:

Kapusok: Herr Orsolya (Vác), Pastrovics Melinda (Alcoa-Fehérvár), Triffa Ágnes (DVSC-Korvex)

Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Mondi-Békéscsaba), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)

Jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO)

Irányítók: Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-RightPhone)

Beállók: Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Tóth Katalin (Mondi-Békéscsaba)

Balátlövők: Szekeres Klára (Mondi-Békéscsaba), Tóth Tímea (Vác), Zácsik Szandra (Krim Ljubljana)

Balszélsők: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO), Juhász Gabriella (DVSC-Korvex)