Jenő
-3 °C
6 °C

Fellebbezett a Balatonfüred kézicsapata

2009.11.25. 15:21 Módosítva: 2009-11-25 15:21:21

Az MKSZ Versenybizottsága a Balatonfüred–Ferencváros férfi bajnoki mérkőzés eredményét megsemmisítette és a mérkőzés újrajátszását rendelte el. Döntésében megállapította, hogy a mérkőzés játékvezetői a mérkőzés 54. percében hibát követtek el és ez befolyásolta a végeredmény igazságos kialakulását.

A Balatonfüredi KSE – jogi tanácsadóival konzultálva – fellebbezést nyújtott be az MKSZ Fellebbviteli Bizottságához.

Fellebbezésében tételesen cáfolni kívánja, hogy a játékvezetők hibásnak minősített döntése ellentétben áll a Szövetség versenyszabályzatával. Fellebbezésében ugyancsak tételesen cáfolni kívánja, hogy a játékvezetői döntés befolyással bírt volna a játék- és a végeredmény igazságos kialakulására. Fellebbezését a Versenybizottság döntésének, illetve annak indoklásának az MKSZ szabályzataiban foglaltakkal, a nemzetközi- és hazai precedensekkel, illetve a mérkőzés felvételén és a hivatalos jegyzőkönyvében rögzített tényekkel való összevetéssel kívánja megalapozni.

Az FTC még az óvásában jelezte, hogy 18-17-es vezetésénél, az 54. percben a hazaiak edzője reklamált, és a zsűrielnök emiatt megállította a meccset. Erre mindkét csapat játékosai – azt gondolván, hogy időkérés van – bementek a pályára, mire a bírók kiállítottak egy FTC-játékost, mondván, túl sokan voltak a pályán, holott a fürediek is bementek a pályára. A másik zöld-fehér kifogás az volt, hogy ha a füredi edző miatt megállították a találkozót, akkor a vétlen csapatnak kellett volna megkapnia a labdát, de a hazaiak vezethettek, emberelőnyben újabb támadást.