Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tíz perc alatt nyert Szegeden a Veszprém

2009.11.29. 14:29 Módosítva: 2009-11-29 14:28:06
A kézilabda-bajnokság örökrangadóján a Pick Szeged egy félidőn át fölényben játszott a bajnoki címvédő Veszprém ellen, de a szünet után az MKB összekapta magát, és érvényesítette a papírformát. A tartalékos hazaiak nem bírták saját tempójukat, de egy félidőn át, BL-színvonalú meccsen nagyon meghajtották a veszprémieket.

Mindkét csapatból fontos játékosok hiányoztak, a hazaiaktól két átlövő, Katzirz Dávid és Igor Kos, a vendégeknél Marko Vujin nem léphetett pályára az örökrangadón. Határozott, jó játékkal kezdett a Pick Szeged, elsősorban Petar Nenadiccsal nem bírt a veszprémi fal, a fiatal szerb irányító góljaival a szegedieknél volt az előny az első percekben.

Pick Szeged-MKB Veszprém 30-36 (16-16)

Szegedi gólszerzők: Nenadics 9/2, Andjelkovics 6, Krivokapics 5, Ghionea 4, Vadkerti 4, Zubai 2
Veszprémi gólszerzők: Sesum 7, Iváncsik G. 7/3, Sulic 6, Iváncsik T. 4, Pérez 4, Terzics 3, Vilovszki 1
Hétméteresből: 3/2 ill. 6/5
Kiállítások: 14 perc il. 16 perc

A játékvezetők (a két csapat közös történelmére tekintettel) igyekeztek megfogni a meccset, szórták a két perceket mindkét oldalra. A BL-színvonalú összecsapáson némi meglepetésre a szegediek játszottak jobban, megérdemelten vezettek szinte végig az első félidőben.

A veszprémiek ekkor elsősorban Renato Sulic beállóból szerzett góljaival tartották magukat, de Pérez Carlos és a heteseket biztos kézzel lövő Iváncsik Gergő is gólerősen játszott. A szegedieknél Nenadics mellett a sérüléséből visszatért Daniel Andjelkovics, és a szélsők szerezték a gólokat, a hazaiakon érződött, elhitték, hogy másfél év után legyőzhetik a Veszprémet.

A szegedi kapuban Dragan Marjanac jól védett, a hazaiak motivált, pörgős játékukkal tűzbe hozták a közönségüket is, fantasztikus hangulatú mérkőzés zajlott. Az első játékrész végére összekapta magát a címvédő, és egyenlített (16-16), nem volt előjele annak, ami a második félidőben történt.

A szünet után Dejan Perics és a veszprémi fal között elkezdett működni az összhang, összeállt a félelmetes MKB-védekezés. A Veszprém a második félidő első tíz percében legázolta ellenfelét, egy 11-3-as sorozattal gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést. Ebben az időszakban Zarko Sesum és Iváncsik Tamás lődözték a gólokat, a szétesett szegedi védekezést könyörtelenül büntette a Veszprém.

Nenadic tör kapura Sulic mellett

Liszkai Szilveszter védéseivel (a kapus a Veszprém kölcsönjátékosa) zárkózott a Pick, de a második félidő közepétől már csak az volt a kérdés, mekkora különbséggel nyer a magabiztosan kézilabdázó bajnokcsapat. A Szeged elfogyott, de összeszorított foggal harcolt, hogy legalább a kiütést elkerülje, és a kiengedő veszprémiek mellett ennyit feltétlenül elért: a korábban nyolc góllal is vezető MKB hattal nyert (30-36).

A Szeged büszke lehet az első félidőre, hiszen nemcsak eltűntette a két csapat közti jelentős különbséget, de komolyan ráijesztett a vendégekre, akiknek mindent bele kellett adniuk a második félidőben a biztos győzelemhez. A hazaiak vereségük ellenére maradtak a második helyen a 100 százalékos teljesítménnyel vezető Veszprém mögött.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?