Tíz perc alatt nyert Szegeden a Veszprém

2009.11.29. 14:29 Módosítva: 2009.11.29. 14:28
A kézilabda-bajnokság örökrangadóján a Pick Szeged egy félidőn át fölényben játszott a bajnoki címvédő Veszprém ellen, de a szünet után az MKB összekapta magát, és érvényesítette a papírformát. A tartalékos hazaiak nem bírták saját tempójukat, de egy félidőn át, BL-színvonalú meccsen nagyon meghajtották a veszprémieket.

Mindkét csapatból fontos játékosok hiányoztak, a hazaiaktól két átlövő, Katzirz Dávid és Igor Kos, a vendégeknél Marko Vujin nem léphetett pályára az örökrangadón. Határozott, jó játékkal kezdett a Pick Szeged, elsősorban Petar Nenadiccsal nem bírt a veszprémi fal, a fiatal szerb irányító góljaival a szegedieknél volt az előny az első percekben.

Pick Szeged-MKB Veszprém 30-36 (16-16)

Szegedi gólszerzők: Nenadics 9/2, Andjelkovics 6, Krivokapics 5, Ghionea 4, Vadkerti 4, Zubai 2
Veszprémi gólszerzők: Sesum 7, Iváncsik G. 7/3, Sulic 6, Iváncsik T. 4, Pérez 4, Terzics 3, Vilovszki 1
Hétméteresből: 3/2 ill. 6/5
Kiállítások: 14 perc il. 16 perc

A játékvezetők (a két csapat közös történelmére tekintettel) igyekeztek megfogni a meccset, szórták a két perceket mindkét oldalra. A BL-színvonalú összecsapáson némi meglepetésre a szegediek játszottak jobban, megérdemelten vezettek szinte végig az első félidőben.

A veszprémiek ekkor elsősorban Renato Sulic beállóból szerzett góljaival tartották magukat, de Pérez Carlos és a heteseket biztos kézzel lövő Iváncsik Gergő is gólerősen játszott. A szegedieknél Nenadics mellett a sérüléséből visszatért Daniel Andjelkovics, és a szélsők szerezték a gólokat, a hazaiakon érződött, elhitték, hogy másfél év után legyőzhetik a Veszprémet.

A szegedi kapuban Dragan Marjanac jól védett, a hazaiak motivált, pörgős játékukkal tűzbe hozták a közönségüket is, fantasztikus hangulatú mérkőzés zajlott. Az első játékrész végére összekapta magát a címvédő, és egyenlített (16-16), nem volt előjele annak, ami a második félidőben történt.

A szünet után Dejan Perics és a veszprémi fal között elkezdett működni az összhang, összeállt a félelmetes MKB-védekezés. A Veszprém a második félidő első tíz percében legázolta ellenfelét, egy 11-3-as sorozattal gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést. Ebben az időszakban Zarko Sesum és Iváncsik Tamás lődözték a gólokat, a szétesett szegedi védekezést könyörtelenül büntette a Veszprém.

Nenadic tör kapura Sulic mellett

Liszkai Szilveszter védéseivel (a kapus a Veszprém kölcsönjátékosa) zárkózott a Pick, de a második félidő közepétől már csak az volt a kérdés, mekkora különbséggel nyer a magabiztosan kézilabdázó bajnokcsapat. A Szeged elfogyott, de összeszorított foggal harcolt, hogy legalább a kiütést elkerülje, és a kiengedő veszprémiek mellett ennyit feltétlenül elért: a korábban nyolc góllal is vezető MKB hattal nyert (30-36).

A Szeged büszke lehet az első félidőre, hiszen nemcsak eltűntette a két csapat közti jelentős különbséget, de komolyan ráijesztett a vendégekre, akiknek mindent bele kellett adniuk a második félidőben a biztos győzelemhez. A hazaiak vereségük ellenére maradtak a második helyen a 100 százalékos teljesítménnyel vezető Veszprém mögött.