Lejárt az idő, Nagy Lászlónak döntenie kell

2009.11.30. 17:08 Módosítva: 2009.11.30. 17:08
A legjobb kézilabdázó nélkül a magyar férfiválogatott nem ugyanaz. A balkezes átlövő eddig nem döntött, most már lépnie kell.

A Magyar Kézilabda Szövetség vezetése eredetileg december elsejéig adott időt Nagy László csapatkapitánynak, döntse el, fel akar-e készülni a válogatottal a januári, ausztriai Európa-bajnokságra.

nagy450

Nagyot megkeresték a spanyolok, valószínűleg Ribera kapitány, aki a Barcelonánál a magyar világklasszis az első edzője volt. A játékos eddig nem válaszolt arra, magyar színekben folytatja-e, vagy kivárja a három évet, és ha szükség lesz rá, akkor a spanyolokat erősíti a 2012-es olimpián.

A határidőnek inkább csak jelképes jelentősége van, korántsem ultimátum, mondja Hajdu János, aki szerint ha Nagy két nappal később jelentkezik, akkor is tárt karokkal várják (a korábbi kapitány komoly energiákat fordított Nagy meggyőzésére).

Csoknyai kapitány ugyanakkor mihamarabb szeretné tudni, milyen kerettel készül az Eb-re, kell-e pótolnia a védekezésben és a támadásban is pótolhatatlannak látszó balkezest.

Az Eb-re még mondhatja az átlövő, hogy ujjsérülése után szeretne pihenni, az elmúlt tíz évben eddig mindig rendelkezésre állt, most azonban átmenetileg nem vállalja. Ezzel nyilván időt nyer, hogy még jobban megfontolja élete legkomolyabb döntését.

Sinka László elnök csak annyit mondott, Csoknyai István kezeli az ügyet. Csütörtök délután a kapitány türelmet kért, elmondása szerint kedd reggelre lesz okosabb.

„Mindenki tudja, mekkora horderejű kérdésről van szó, mindenki tudja, mekkora erősítést jelent számunkra Laci. Így is van elég bajunk, Mocsai Tamás lemondta a válogatottságot, Ilyés Ferenc mellett Császár Gábor sem egészséges, ha fel is épülnek, nagy kérdés, milyen formában várják az Eb-t. Kiszolgáltatott helyzetben vagyok, várom a híreket, tudtommal menedzserével, Szörnyi Attilával még egyeztet este Laci, és utána kapom meg a választ. Neki kell döntenie, ennél többet jómagam nem tehetek, annak örülök, hogy egyre jobb formában játszik” – értékelt Csoknyai.