Kérdéses Császár Eb-szereplése

2010.01.04. 10:17 Módosítva: 2010.01.04. 10:17

Kérdéses, hogy szerepelhet-e a január 19-én kezdődő ausztriai férfi kézilabda Európa-bajnokságon Császár Gábor, mivel csak hétfőn kezdhette meg a labdás edzéseket. A Chambéry légiósa ugyan ott van a Tatán készülő keretben, ám november 19-i kézközépcsonttörése óta most tréningezhetett először labdával. Mezey Csaba fizioterapeuta az MTI-nek elmondta: erősen kérdéses, hogy Császár vállalni tudja-e a játékot.

A kerethez klubkötelezettsége miatt csak szerdán csatlakozik Puljezevics Nenad, aki már ott lesz a csütörtöktől szombatig tartó bécsújhelyi tornán. Ausztriában a horvátokkal, a lengyelekkel és a házigazdákkal mérkőznek a magyarok.

Az Eb-re utazó 16 fős csapatot a január 12-i elnökségi ülésen hagyják jóvá. A kontinensviadal január 19-én kezdődik, a magyarok - ugyancsak Bécsújhelyen - sorrendben a francia, a spanyol és a cseh válogatottal találkoznak. A kvartettből az első három jut a középdöntőbe.

A keret:

Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Dunaferr), Puljezevics Nenad (TSV Hannover-Burgdorf, német).

Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém).

Jobbátlövők: Krivokapics Milorad (Pick Szeged), Laluska Balázs (Cimos Koper, szlovén).

Irányítók: Császár Gábor (Chambéry, francia), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Nagy Kornél (Dunaferr).

Beállósok: Gál Gyula (Tatabánya Carbonex), Schuch Timuzsin (HCM Constanta, román), Zubai Szabolcs (Pick Szeged).

Balátlövők: Grebenár Gábor (CDB Aragon, spanyol), Ilyés Ferenc (TBV Lemgo, német), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Putics Barna (Minden, német).

Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (JD Arrate, spanyol).