Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három erős ellenféllel edzünk a kézi-Eb-re

2010.01.06. 15:27
A férfi kézilabda-válogatott a január 19-én kezdődő tornára készül Bécsújhelyen, ahol Eb-csoportmeccseit is játssza majd. Az ellenfelek hasonló játékerőt képviselnek az Interwetten-kupán is, mint az Eb-n, Csoknyai Istvánnak sok hiányzója van.

Az ausztriai Európa-bajnokság előtt felkészülési tornán lép pályára Bécsújhelyen a magyar férfi kézilabda-válogatott, Horvátországgal, Lengyelországgal és Ausztriával találkozik.

A magyarok programja

Január 7., 18.15.: - Horvátország
Január 8., 18.15.: - Lengyelország
Január 9., 20.20.: - Ausztria

Az első komoly tornájára készülő Csoknyai átformálódó csapatát sem tudja legjobb összeállításában pályára küldeni az Interwetten-kupán, hiszen a válogatottól távol maradók (Nagy László, Mocsai Tamás) mellett sérüléssel bajlódik az irányító Császár Gábor, az átlövő Katzirz Dávid is.

A Pick Szeged játékosa szinte biztosan rendbe jön az Eb-ig, Császár szereplése viszont kétséges, komoly kézsérülése után még csak a napokban kezdte el a labdás edzéseket. Az ő ausztriai jó játékára óriási szükség lenne, egy irányítóval (Eklemovics Nikola) nem lehet végigjátszani a tornát.

A férfi kézilabda-válogatott kerete az Interwetten-kupán

Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Dunaferr), Nenad Puljezevics (TSV Hannover-Burgdorf).
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
Jobbátlövők: Milorad Krivokapics (Pick Szeged), Laluska Balázs (Cimos Koper)
Irányítók: Nikola Eklemovics (MKB Veszprém), Nagy Kornél (Dunaferr)
Beállók: Gál Gyula (Tatabánya-Carbonex), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Grebenár Gábor (Aragón, spanyol), Ilyés Ferenc (TBV Lemgo), Putics Barna (GWD Minden)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate)

Csoknyai a kezi.hunak elmondta, az ausztriai felkészülési tornán Császár hiánya miatt előtérbe kerülhet a háromátlövős felállás, különösen azért, mert az irányítóra az Eb-n sem biztos, hogy számíthat a csapat.

A magyar válogatott inkább a saját játékát csiszolgatja, nem az ellenfelekből való felkészülés a fontosabb, hiszen a három Interwetten-kupás ellenfélből kettővel csak a helyosztókon találkozhat.

A torna – bár sok függ attól, a játékosok mennyire harapnak majd szűk két héttel az Eb előtt – alkalmas lehet arra, hogy felmérjük csoportbeli esélyeinket, hiszen hasonlóan erős, talán még erősebb is lesz a csoportunk, mint az Interwetten-kupa mezőnye.

A bécsújhelyi torna Csoknyai szerint azért is lesz jó felkészülés, mert az ellenfelek erejét is olyan sorrendben tapasztalhatjuk meg, ahogy az Eb-n. Az első körben a horvátok (az Eb-n a franciák), majd a lengyelek (spanyolok) és az osztrákok (csehek) következnek.