Három erős ellenféllel edzünk a kézi-Eb-re

2010.01.06. 15:27
A férfi kézilabda-válogatott a január 19-én kezdődő tornára készül Bécsújhelyen, ahol Eb-csoportmeccseit is játssza majd. Az ellenfelek hasonló játékerőt képviselnek az Interwetten-kupán is, mint az Eb-n, Csoknyai Istvánnak sok hiányzója van.

Az ausztriai Európa-bajnokság előtt felkészülési tornán lép pályára Bécsújhelyen a magyar férfi kézilabda-válogatott, Horvátországgal, Lengyelországgal és Ausztriával találkozik.

A magyarok programja

Január 7., 18.15.: - Horvátország
Január 8., 18.15.: - Lengyelország
Január 9., 20.20.: - Ausztria

Az első komoly tornájára készülő Csoknyai átformálódó csapatát sem tudja legjobb összeállításában pályára küldeni az Interwetten-kupán, hiszen a válogatottól távol maradók (Nagy László, Mocsai Tamás) mellett sérüléssel bajlódik az irányító Császár Gábor, az átlövő Katzirz Dávid is.

A Pick Szeged játékosa szinte biztosan rendbe jön az Eb-ig, Császár szereplése viszont kétséges, komoly kézsérülése után még csak a napokban kezdte el a labdás edzéseket. Az ő ausztriai jó játékára óriási szükség lenne, egy irányítóval (Eklemovics Nikola) nem lehet végigjátszani a tornát.

A férfi kézilabda-válogatott kerete az Interwetten-kupán

Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Dunaferr), Nenad Puljezevics (TSV Hannover-Burgdorf).
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
Jobbátlövők: Milorad Krivokapics (Pick Szeged), Laluska Balázs (Cimos Koper)
Irányítók: Nikola Eklemovics (MKB Veszprém), Nagy Kornél (Dunaferr)
Beállók: Gál Gyula (Tatabánya-Carbonex), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Grebenár Gábor (Aragón, spanyol), Ilyés Ferenc (TBV Lemgo), Putics Barna (GWD Minden)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate)

Csoknyai a kezi.hunak elmondta, az ausztriai felkészülési tornán Császár hiánya miatt előtérbe kerülhet a háromátlövős felállás, különösen azért, mert az irányítóra az Eb-n sem biztos, hogy számíthat a csapat.

A magyar válogatott inkább a saját játékát csiszolgatja, nem az ellenfelekből való felkészülés a fontosabb, hiszen a három Interwetten-kupás ellenfélből kettővel csak a helyosztókon találkozhat.

A torna – bár sok függ attól, a játékosok mennyire harapnak majd szűk két héttel az Eb előtt – alkalmas lehet arra, hogy felmérjük csoportbeli esélyeinket, hiszen hasonlóan erős, talán még erősebb is lesz a csoportunk, mint az Interwetten-kupa mezőnye.

A bécsújhelyi torna Csoknyai szerint azért is lesz jó felkészülés, mert az ellenfelek erejét is olyan sorrendben tapasztalhatjuk meg, ahogy az Eb-n. Az első körben a horvátok (az Eb-n a franciák), majd a lengyelek (spanyolok) és az osztrákok (csehek) következnek.