Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Ez több mint egyenlítés volt

2010.01.07. 20:19
A magyar férfi kézilabda-válogatott sokáig vezetett a horvátok elleni felkészülési meccsen, de úgy tűnt, a hajrát nem bírja, mert fordított a rivális. Az utolsó horvát támadásnál azonban védett Mikler Roland, Laluska Balázs pedig hatalmas gólt lőtt. Lelkileg nagyon kellett ez a 30-30-as döntetlen, ami azért is értékes, mert a keret mindegyik tagja játszott, vagyis nem a legjobb magyar csapat volt mindvégig a pályán.

A magyar férfi kézilabda-válogatott az ausztriai Európa-bajnokság előtt 12 nappal tesztelhette a bécsújhelyi csarnokot, amelyikben a csoportmeccseit játssza majd.

Az Interwetten Kupa első meccsére a legerősebb ellenfelet kapta, mert az elmúlt két világbajnokság ezüstérmesével, a horvátokkal csapott össze. A legutóbbi meccsen, Horvátországban Nagy László és Nikola Eklemovics távollétében az utolsó pillanatban az egyenlítésért támadott a csapat, de végül egy góllal kikapott.

Az Európa-bajnokságot kihagyó Nagy ezúttal sem volt a csapatban, Eklemovics viszont igen, a szintén irányító, Császár Gábor viszont sérülése miatt távol maradt. Katzirz Dávid hiányzott még magyar részről, de a horvátoknál is voltak hiányzók - Metlicic, Valcic -, bár Balic végül vállalta a játékot.

A magyar válogatott kezdetben egy cserével - a védekező Schuch Timuzsint támadásra Eklemovics váltotta -, és meglehetősen rosszul kezdett, a nyolcadik percre 5-1-re vezetett az ellenfél. Utána viszont 6-6 lett, Krivokapics pontosan célzott hetesből, és Gál is megtalálta a labdát a horvátok közt.

Eklemovics gólja már a vezetést jelentette (6-5), Grebenár két rossz passza és egy belemenése után gólt is lőtt, az övé volt a kilencedik magyar gól (9-8).

A félidő végére még nagyobb lett a magyar előny, Krivokapics büntetői után akcióból is eredményes volt, Eklemovics pontos lövései mellett jól fogta össze a csapatot, Iváncsik Gergő a szélről alig hibázott, Fazekas pedig kétszer annyiszor hárított, mint horvát kollégája.

A 16-13-as félidei eredmény után a mieink megint kiengedtek a második félidő elején, 17-17 lett. Innen viszont 19-17-re módosult az állás, ekkor már a csereként beállt horvát kapus, Carapina is fogott labdákat, de Balic nagyképűen lőtt és passzolt, így sokáig nem lett egyenlő.

De mivel a magyar védelem a beállót, Igor Vorit nem tudta tartani, Ilyés két gólja átmenetileg feltartóztatta a horvátokat, akik zsinórban három gólt lőttek, így 23-22-nél mégis átvették a vezetést.

27-25 is volt, a magyarok gyors gólokat lőttek, a horvátok hosszabban támadtak, de többnyire megtalálták a rést a falon. Az utolsó támadásnál azonban Mikler védett, Laluska pedig 13 méterről az utolsó másodpercben egyenlített, nagy lövés volt a bal alsóba. A gólnak nyilván lelki hatásai is vannak, részint a sikerélmény miatt, részint mert a játékosok igazolták: nincsenek feltétlenül bukásra ítélve a horvátok ellen.

Csoknyai: Nem ijedtünk meg semmitől, büszke vagyok

Az első 10 perc nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, lassúak voltak a lábak, a nyitott védelem ellen, amit megbeszéltünk, nem tudtuk végrehajtani. Utána rendeztük a sorokat, a második félidő elején nem tudtunk elmenni, emberelőnyből gólokat szerezni, ezt fájlalom.
Sok hibával játszottunk, a szélsőinkben sok gól benne maradt, ők egy kicsit halványabbak voltak, de fontos, hogy minden variációra tudtunk lépni. Eklemovics szépen irányított, Fazekas jól védett, de az egész csapatnak gratulálok a bravúros pontszerzéshez. Nem ijedtünk meg, ez örömteli, de azon feltétlenül javítanunk kell, hogy a padról beállók ne kezdjék sok hibával a meccset - értékelt a szövetségi kapitány.
 

Magyarország-Horvátország 30-30 (16-13)
magyar gólszerzők: Laluska 6, Eklemovics 5, Krivokapics 4, Gál 4, Iváncsik G. 3, Grebenár 2, Ilyés 2, Nagy K. 1, Zubai 1, Schuch 1, Gulyás 1
Lengyelország-Ausztria 32-26 (13-11)

A további program:
péntek, 2. forduló: Magyarország-Lengyelország 18:15 ó, Ausztria-Horvátország 20:20 ó
szombat, 3. forduló: Lengyelország-Horvátország 18:15 ó, Ausztria-Magyarország 20:20 ó

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?