Több kell Ausztria ellen 30-40 jó percnél

2010.01.09. 12:01 Módosítva: 2010.01.09. 12:01
A végére kellemetlen arányú vereséget, de 50 perc elfogadható játékot hozott a lengyelek elleni Interwetten-kupa mérkőzés. A magyar férfi kézilabda-válogatott utolsó meccsét Ausztriával vívja, és jó lenne nem vereséggel búcsúznia, mielőtt 10 nap múlva visszatér, de már az Eb-re.

„A hajrára leblokkolt, elfáradt a csapat, tálcán kínáltuk a lehetőségeket az ellenfélnek. A meccset megint rosszul kezdtük, és sok volt a gyenge egyéni teljesítmény is a csapatban. Szélről megintcsak hatástalanok voltunk, de lövőpozícióban is van mit javítanunk, és úgy tűnik, még nem bírjuk megfelelően a sorozatterhelést” – nyilatkozta a lengyelek elleni vereség után Csoknyai István a kezi.hu-nak.

Gondolhatnánk, hogy tragikus a válogatott helyzete 10 nappal az Európa-bajnokság kezdete előtt, pedig erről szó sincs. A kritika helyénvaló, teljesen igaz, hogy több játékelemben is komolyat kell előrelépnünk az Eb-ig, de egy sztárcsapattal játszottunk 50 percig szoros, jó iramú meccset.

A végére kipukkadt a csapat, de ez a felkészülés alatt elvégzett munka eredménye is lehet, bár valószínűleg a lengyelek sem dolgoztak kevesebbet az elmúlt héten.

A javítási lehetőség máris itt van, a házigazda osztrákok valószínűleg úgy számoltak a torna előtt, hogy az utolsó meccsen legyőzik a magyarokat, hogy a hazai Eb-meccseiken biztosan telt ház legyen (három hazai vereséggel melegíteni a tornára nem jó).

Interwetten-kupa, állás, az utolsó forduló programja

1. Horvátország, 2. Lengyelország, 3. Magyarország 1, 4. Ausztria 0
Az utolsó fordulóban:
Horvátország-Lengyelország (18.15), Ausztria-Magyarország (20.20)

Magyarországon nem lenne kérdéses, hogy Csoknyai István csapata a meccs esélyese, de idegenben, a meccset várhatóan nagyon komolyan vevő osztrákok ellen várhatóan meg kell küzdeni a győzelemért. A kézilabdáról sokkal többet tud a magyar csapat, amelyiknek minden kerettagnak komoly nemzetközi rutinja van, miközben Ausztria 1993 után játszhat nagy tornán, a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A csapat sztárja Szilágyi Viktor, aki évek óta a világ legerősebb bajnokságában edződik, a Gummersbachban irányítóként és átlövőként is jó teljesítményre képes. A játékos édesapja, Szilágyi Isván 200-szoros magyar válogatott, aki két olimpián is Magyarországot képviselte.

Az osztrákok a torna eddigi két mérkőzését elveszítették, a lengyelek elég simán lelépték őket (26-32), a horvátok pedig nagyobb gólkülönbséggel, de nehezebben verték Ausztriát 29-38-ra.

A magyar válogatott eddigi két meccsén hullámzó játékot mutatott, ez a horvátokkal szemben egy döntetlenre volt elég, a lengyelektől kikaptunk, és az eddig mutatott 30-40 perc jó játékkal Ausztria ellen is nehéz lesz győzni.