Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Görbicz BL-középdöntőbe viheti a Győrt

2010.01.11. 13:51
A magyar bajnok az orosz Zvezda legyőzésével saját kezében tartotta BL-sorsát: a középdöntőhöz otthon verni kell a Valceát, de a győri játék akkorát javult Görbicz Anitával, és az összeálló védekezéssel, hogy nem lehet gond a románok ellen.

Második élet-halál meccsét nyerte meg vasárnap a Győri Audi-ETO (decemberben a spanyol Itxako otthonában 20-14-re győzött), a Zvezda Zvenyigorod legyőzése komoly eredmény, a második félidőben végig vezető ETO megérdemelten nyert.

A Győr az első fordulókat nagyon elrontotta, a Valcea és a Zvezda is simán verte. Azóta összeállt a csapat női mezőnyből kiemelkedően jó védekezése, a Zvezda ellen pedig kirobbanó formában tért vissza Görbicz Anita, az irányító 11 góljával hozta a meccset. A középdöntő azonban még nincs meg, csak annyi történt, hogy a Győr maga dönthet továbbjutásáról.

Az utolsó fordulóban a már továbbjutott román Valcea érkezik Győrbe, amely csoportelsőségét is megőrizheti, ha nem kap ki négy gólnál többel. A vasárnap látott ETO-nak nem lenne félnivalója a Valceától, mindent bemutatott, amivel a csapat kiemelkedik a mezőnyből.

Simona Spiridon és Eduarda Amorim védekezésben és támadásban is hasznosan játszottak, a világbajnok orosz válogatottra épített Zvezdát 25 gólon tartotta a Győr. Az ellenfél kapuja előtt Görbicz Anita volt tarthatatlan, Szuszlina hiába a világ egyik legjobb kapusa, egyetlen hetesét sem tudta megfogni, góljai mellett rengeteg gólpasszt adott. Igazi vezérként tért vissza, a kritikus helyzetekben is vállalta a lövéseket, a legnagyobb erősítés az ő visszatérése volt.

görbicz

„Nem tartottunk a mérkőzésről, mert nagyon sokat készültünk rá – mondta a kezi.hunak Görbicz Anita. – A heteseknél nagyon koncentráltam, megpróbáltam mindig valami meglepőt húzni, szerencsére ezek be is jöttek. A 2. félidő közepén volt egy megtorpanásunk, de szerencsére akkor az oroszoknak sem ment, és mi lőttünk előbb gólt. Az volt a fordulópont. Nem vagyok még tökéletes állapotban, de már nagyon vártam a visszatérést.”

Konkoly Csaba úgy érezte, csapata védekezésben végre megközelítette a világ élvonalát, de a támadások pontosságán az ilyen iramú meccseken még csiszolni kell. „A győzelem elsősorban a kiváló védekezésünknek köszönhető, ha hátul ezt a formát tudjuk tartani, lehet keresnivalónk a jövőben is. Voltak hibáink, de ezen a meccsen a győzelem volt a legfontosabb, és azt megszereztük. Ha kicsit tudunk javítani a támadásainkon, nyugodtan várhatjuk a Valceát.”

Konkoly arról beszélt, a világ élvonalát láthatták a nézők, de a csapatának ilyen játékra volt szüksége ahhoz, hogy a kemény csoportban maradjon esélye a továbbjutásra. Ha a Zvezda ellen mutatottnál idén már nem játszik rosszabbul a Bajnokok Ligájában a Győr, akkor hozhatja, amit az elmúlt három évben mindig: a legjobb négybe jutást. 2007-ben és 08-ban elődöntő, tavaly a döntő vesztese volt az ETO, ami fantasztikus eredmény, de még lehet rajta javítani.

A mérkőzés teljes hosszábban megtekinthető az EHF honlapján.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!