Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kegyvesztett Gál Gyula Zágrábba tart

2010.01.17. 12:57
Az MKB Veszprém válogatott kézilabdázója jelenleg Tatabányán szerepel kölcsönben, ahova fegyelmi okok miatt küldték a csapatától. A CO Zagreb már nyáron vitte volna Gál Gyulát, de akkor sérült volt, és sokallták az árát is, most Frank Löke eltiltása miatt muszáj beállót vennie a horvát bajnoknak.

A magyar válogatott beállósa körül a tavalyi szezon végén megfagyott a levegő Veszprémben, több csapattársával, és a szakvezetéssel sem találta a hangot. A helyzet tarthatatlanná vált, a súlyos sérülést szenvedett Gál Gyulának egész nyáron csapatot keresett az MKB.

Kiderült, nem vele képzelik el a jövőt, leigazolták a horvát Renato Sulicot, a második számú beálló pedig Uros Vilovszki lett.

A vitathatatlan képességű, de nehéz természetű játékost a CO Zagreb már nyáron vitte volna. De kérdéses volt Gál felépülése, és a Veszprém is sokat kért érte, így a horvátok inkább a norvég válogatott Frank Lökét igazolták a Hamburgba távozó világsztár, Igor Vori helyére. Gálnak nem volt maradása Veszprémben, felépülése után kölcsönben a Tatabányához került.

A beálló felépült, jól megy neki a játék a klubjában, és a válogatottban is bizonyítja, hogy lehet rá számítani, tagja az Eb-re készülő keretnek is. Időközben az EHF az átigazolása körüli szabálytalanságok miatt jogerősen 9 hónapra eltiltotta Lökét, így a Zagreb klasszis beálló nélkül maradt, ezért kerülhetett szóba újra Gál szerződtetése, írta  kezilabda.com.

A veszprémiek érthetően szeretnék, ha létrejönne az üzlet, amihez viszont kell a Tatabánya vezetőségének engedélye is. Marosi László klubelnök az MTI-nek elmondta, zajlanak a tárgyalások a felek között, közel a megegyezés, várhatóan még az Eb rajtja előtt bejelentik, hogy Gál Gyula a CO Zagreb játékosa lesz.