A kegyvesztett Gál Gyula Zágrábba tart

2010.01.17. 12:57
Az MKB Veszprém válogatott kézilabdázója jelenleg Tatabányán szerepel kölcsönben, ahova fegyelmi okok miatt küldték a csapatától. A CO Zagreb már nyáron vitte volna Gál Gyulát, de akkor sérült volt, és sokallták az árát is, most Frank Löke eltiltása miatt muszáj beállót vennie a horvát bajnoknak.

A magyar válogatott beállósa körül a tavalyi szezon végén megfagyott a levegő Veszprémben, több csapattársával, és a szakvezetéssel sem találta a hangot. A helyzet tarthatatlanná vált, a súlyos sérülést szenvedett Gál Gyulának egész nyáron csapatot keresett az MKB.

Kiderült, nem vele képzelik el a jövőt, leigazolták a horvát Renato Sulicot, a második számú beálló pedig Uros Vilovszki lett.

A vitathatatlan képességű, de nehéz természetű játékost a CO Zagreb már nyáron vitte volna. De kérdéses volt Gál felépülése, és a Veszprém is sokat kért érte, így a horvátok inkább a norvég válogatott Frank Lökét igazolták a Hamburgba távozó világsztár, Igor Vori helyére. Gálnak nem volt maradása Veszprémben, felépülése után kölcsönben a Tatabányához került.

A beálló felépült, jól megy neki a játék a klubjában, és a válogatottban is bizonyítja, hogy lehet rá számítani, tagja az Eb-re készülő keretnek is. Időközben az EHF az átigazolása körüli szabálytalanságok miatt jogerősen 9 hónapra eltiltotta Lökét, így a Zagreb klasszis beálló nélkül maradt, ezért kerülhetett szóba újra Gál szerződtetése, írta  kezilabda.com.

A veszprémiek érthetően szeretnék, ha létrejönne az üzlet, amihez viszont kell a Tatabánya vezetőségének engedélye is. Marosi László klubelnök az MTI-nek elmondta, zajlanak a tárgyalások a felek között, közel a megegyezés, várhatóan még az Eb rajtja előtt bejelentik, hogy Gál Gyula a CO Zagreb játékosa lesz.