A nyeretlen is verte a Szegedet a BL-ben

2010.02.10. 21:29
A kézilabda Bajnokok Ligája 7. fordulójában a nyeretlen PAOK Szaloniki legyőzte a Pick Szegedet, ezzel a magyar bajnoki ezüstérmesnek szinte semmi esélye nem maradt, hogy a legjobb 16 közé jusson a BL-ben.

Négy másodperccel a vége előtt kapott góllal 27-26-os vereséget szenvedett a Pick Szeged a sereghajtó görög PAOK Szaloniki otthonában, így már csak matematikai esélye maradt a magyar csapatnak, hogy bejusson a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe.

Kézilabda Bajnokok Ligája

A csoport, 7. forduló:
PAOK Szaloniki (görög) - Pick Szeged 27-26 (17-17)

A csoport, állás:
1. Montpellier (francia) 10 pont/6 mérkőzés, 2. Valladolid (spanyol) 9/6, 3. Csehovszki Medvegyi (orosz) 8/6, 4. Constanta (román) 6/6, 5. Pick Szeged 3/7, 6. PAOK Szaloniki (görög) 2/7
A csoportból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Sokkal jobban játszott a pont nélkül álló PAOK, amely a hajrát is jobban bírta, mint a szegediek: az utolsó 10 percben utolérték a Szegedet, nem vezettek sokszor, csak pont a meccs végén. A Tisza-partiak legközelebb február 20-án, a Csehov otthonában játszanak, és most már bravúr kell a még továbbjutást érő negyedik hely eléréséhez.

A csapat folyamatosan alakul át, a nyáron játékosoktól váltak meg, majd az idény kezdete után nem sokkal edzőt váltottak. Télen újabb fegyelmi ügyek jöttek, a tulajdonosi szerkezetben is változás állt be, a klub vezetőségének összetétele is változik, de ezek egyelőre a pályán kevés eredményt hoztak. A szaloniki vereség azért fájó, mert a szegediek minimális célja a nyolcaddöntő volt, mégis sikerült a BL egyik leggyengébb csapatától kikapni.