A Veszprém és a Győr is csoportelső lehet

2010.02.13. 10:17
A kézilabda Bajnokok Ligájában a férfiaknál még a csoportkör zajlik, a vezető MKB Veszprém az idegenben is elvert Chambéryt fogadja. A nőknél már a középdöntők zajlanak, az 1. csoport rangadóján a tavalyi döntős Győri ETO Larvikba utazik.

Az MKB Veszprém csoportja élén várja a Bajnokok Ligája 7. csoportfordulóját, a francia Chambéryt fogadja. A két csapat a 2. fordulóban Franciaországban találkozott, a Veszprém nagyon könnyedén, 10 góllal verte a továbbjutás egyik esélyesének tartott Chambéryt, amely azonban nehéz helyzetbe hozza magát, ha szombaton másodszor is kikap a magyar bajnoktól.

A franciák egyelőre az utolsó továbbjutást érő helyen, a negyediken állnak, de a korábban esélytelenebbnek vélt lengyel Kielcét már nem tudják befogni, így ha tovább is jutnak, biztosan egy csoportelsővel találkoznak a nyolcaddöntőben. A Chambérynek nem is a veszprémi lesz a fontos meccs, hanem a mögöttük álló Bosna Szarajevo és Gorenje Velenje elleni.

A Veszprém győzelmével a csoport éléről várhatná egy héttel később a csoport rangadójának visszavágóját, amikor a Rhein-Neckar Löwen látogat hozzá. Az MKB továbbjutása már biztos, de legeredményesebb játékosára, Marko Vujinra várhatóan legkorábban csak a tavasszal számíthat a csapat. A Chambéry nem okozhat gondot a jobbátlövő nélkül sem, főleg, mert az átlövők közül Pérez Carlos és Zarko Sesum is kiváló formában kézilabdázik.

Férfi BL, B csoport

MKB Veszprém-Chambéry Savoie
(02.13., szombat, 17óra, TV: Viasat)
Vive Kielce-Rhein Neckar Löwen
Boszna Szarajevo-Gorenje Velenje
A csoport állása: 1. MKB Veszprém 10, 2. Rhein-Neckar Löwen 10, 3. Vive Kielce 9, 4. Chambéry 3, 5. RC Gorenje 2, 6. Boszna Szarajevo 2

A Császár Gáborral érkező franciák célja a tisztes helytállás lehet Veszprémben, Mocsai Lajos pedig élesben, erős ellenféllel szemben próbálhatja felhozni a sérülésekkel bajlódó, az Eb után rossz hangulatban készülő – nem sok sikerélmény jutott a veszprémi játékosoknak – keretet. Nagy kérdés Nikola Eklemovics szereplése, az irányító Ausztriában tragikus formában játszott, és a hírek szerint ezen összekapott a kapitánnyal, és veszprémi másodedzővel, Csoknyai Istvánnal.

A csoport rangadójára készül a Győr

A női BL már egy körrel előrébb jár, a középdöntő 1. csoportjában a továbbjutásra legesélyesebbnek tartott két csapat, a Larvik és a Győr találkozik. Az első fordulóban mindkét csapat nyert, a győriek nagy harcban legyűrték a Krim Ljubljanát, a norvégok Németországban verték a Lipcsét. A két sztárcsapat meccsén nemcsak a végeredmény, de a gólarány is fontos lesz.

A norvég, orosz és francia válogatottakkal felálló Larvik sokat erősödött, idén a torna egyik esélyesének tartják, mindenképpen az elődöntőbe várják a norvégokat. A Győr már tavaly többször bizonyította, hogy tud eredményesen játszani rohanós északi csapat ellen, és a visszatérő Bradeanuval és Görbicz-cel, valamint a csapatba beépülő Amorimmal már a legutóbb hiányzó lövőerő is meglesz az ETO-ban.

Női BL, 1. középdöntő

Larvik HK-Győri Audi-ETO
(02.13., szombat, 14.15, TV: Viasat)
Krim Ljubljana-HC Leipzig
A csoport állása: 1. Larvik 2, 2. Győr 2, 3. Ljubljana 0, 4. Leipzig 0

A győriek győzelmükkel óriásit lépnének az elődöntő felé, de egy vereséggel sem történne tragédia, feltéve, ha az nem komoly arányú. A magyar bajnoknak sokkal jobban kell játszania, mint a Krim ellen, a norvégok valószínűleg nem fogják a szlovénokhoz hasonlóan kiengedni a kezükből a győzelmet az utolsó tíz percben. A Győr képes legyőzni a Larvikot idegenben is, de ehhez nem lesz elég Pálinger Katalin, a mezőnyből is több kell Norvégiában.