Öt góllal nyerte BL-meccsét a Veszprém

2010.02.13. 19:23
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében az MKB Veszprém 31-25-re legyőzte a Chambéryt. A franciáknál nagyot játszott Császár Gábor, a veszprémieknél Dejan Perics és Zsarko Sesum világklasszis teljesítményt nyújtott.

A Veszprém a mérkőzés elején lerohanta a Franciaországban 10 góllal legyőzött Chambéryt, a kiváló védekezéssel szerzett labdákból könnyű gólokkal szerezve húzott el 3-0-ra. Iváncsik Gergő és Tamás nem hibázták el a helyzeteiket, Terzics pedig átlövésből lőtt szép gólokat, a továbbra is jól takaró magyar fal mögött Dejan Perics szokásos formáját hozta.

MKB Veszprém-Chambéry Savoie 31-26 (19-13)

Veszprémi gólszerzők: Sesum 9, Pérez 5, Terzics 3, Gulyás 3/1, Iváncsik T. 3, Iváncsik G. 2, Sulic 2, Eklemovics 2, Korazija 1
Hétméteresből: 1/1 ill. 6/3
Kiállítások: 8 perc ill. 2 perc
Vive Kielce-Rhein Neckar Löwen 32-35
Boszna Szarajevó-Velenje 31-31 (17-15)

A csoport állása: 1. MKB Veszprém 12, 2. R-N Löwen 12, 3. Kielce 9, 4. Chambéry 3, 5. Gorenje Velenje 2, 6. Boszna Szarajevo 2

A 12. percben már 10-5-re vezetett a Veszprém, a Chambéryt Császár Gábor góljai tartották meccsben, de a magyar válogatott irányító jó játéka ellenére nagy különbség volt a két csapat között. Az MKB nem engedett ki, Zsarko Sesum a jobbátlövő posztjáról szórta a gólokat, Perics könnyedén fogta a kierőszakolt francia lövéseket, úgy tűnt, a szünetre el is dőlhet a mérkőzés.

A második félidőt viszont úgy kezdték a magyarok, mintha elhitték volna, hogy már megvan a győzelem. A franciák jól használták ki a figyelmetlenségeket, és a szünetben Pericset váltó Fazekas Nándor sem találkozott sokat a labdával, így 10 perc alatt elolvadt a komoly előny.

Sesum átlövésgóljaival tartotta vezetését a Veszprém, de a franciák is belelendültek, izgalmas mérkőzéssé javult a korábban igencsak egyoldalú összecsapás.

A franciák feljöttek két gólra (45. perc: 23-21), ennél közelebb viszont már egyszer sem tudtak jönni: az újra összeálló védekezésnek, és Perics visszatérésének köszönhetően a Veszprémben még volt egy ritmusváltás, ezzel pedig már nem tudott lépést tartani a Chambéry.

Az utolsó 10 percre biztossá vált a hazai győzelem, Császár ugyan továbbra is lődözte a gólokat, és osztotta a gólpasszokat, de a franciák elfáradtak, a hajrában a Veszprém átgázolt ellenfelén. Öt perccel a vége előtt már tetemes, nyolcgólos előnnyel vezetett, végül öttel, 31-26-ra nyert, és tartja első helyét a BL-ben.