Csoportgyőztes a kézi-BL-ben a Veszprém

2010.02.27. 19:25
A Gorenje Velenje 30-25-ös legyőzésével az MKB Veszprém megnyerte Bajnokok Ligája csoportját. A nyolcaddöntőben így biztosan egy 4. helyezett lesz az ellenfele, és a negyeddöntőben is védettséget élvez, nem kaphat csoportelsőt.

Csapatkapitánya, a csonthártyasérülés miatt kidőlő Dejan Perics nélkül kezdte a Gorenje Velenje elleni BL-meccset az MKB Veszprém. A magyar válogatott Fazekas Nándor semmiben nem maradt el a szerb kapus teljesítményétől. Jól kezdett a Veszprém, Fazekas védései után a szélsők indulásból lőttek gólokat, beállóban pedig Renato Sulic volt tarthatatlan.

MKB Veszprém-Gorenje Velenje 30-25 (14-11)

Veszprémi gólszerzők: Pérez 6, Eklemovics 6, Iváncsik G. 5/3, Iváncsik T. 3, Sesum 3, Sulic 2, Terzics 2, Gulyás 2, Korazija 1
Hétméteresből: 3/3 ill. 3/1
Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc

Később: Löwen-Chambéry
Szarajevo-Kielce 25-21
A csoport állása: 1. Veszprém 16, 2. Löwen 14, 3. Kielce 9, 4. Velenje 5, 5. Chambéry 5, 6. Szarajevó 3

Az első negyedóra végén már 10-5-re vezetett a jól kézilabdázó MKB, de a félidő második felére nagyon felszívta magát a Velenje. Összeállt a szlovénok védekezése, a nyitott fal ellen sorra szórta el a labdákat a Veszprém. A vendégek horvát klasszisuk, Igor Cupic indításból lőtt góljaival egy gólra jöttek fel.

A félidő vége előtt összekapta magát a Veszprém, Fazekas bemutatott néhány fontos védést, ezekből indulhattak a szélsők, így a szünetben 15-11-re vezetett az MKB.

A második játékrész elején úgy tűnt, gyorsan eldönt mindent a magyar bajnok, újra ellépett 6 góllal (41. perc: 20-14). De a szimpatikusan harcoló Velenjét nem lehetett megtörni, másodszor is visszajött a meccsbe, háromgólosra csökkentette hátrányát.

Fazekas folyamatosan 40 százalék fölött tartotta védési hatékonyságát, Pérez Carlos pedig támadásban volt tarthatatlan, a komoly iramot diktáló veszprémiek lassan felőrölték a szlovénok ellenállását. A velenjeiek elfáradtak, az utolsó percekben már csak az volt a kérdés, mekkora különbséggel nyer a Veszprém.

Nyolc perccel a vége előtt már kilenc góllal vezetett az MKB, a hajrában már nem is erőltették meg magukat a hazai játékosok, így a Velenje feljött öt gólra, és korábbi csoportmeccseihez hasonlóan elkerülte a kiütést, 30-25 lett a vége.

Győzelmével az MKB Veszprém megnyerte a hatcsapatos csoportot, a nyolcaddöntőben egy csoportnegyedikkel találkozik, és ha továbbjut, a negyeddöntőben is védettséget élvez, azaz nem kaphat másik csoportelsőt.