A megalázást megúszta a Larvik Gyõrben

2010.03.06. 15:51 Módosítva: 2010.03.06. 15:51
Ötgólosnál is nagyobb különbség volt a sokat hibázó norvég Larvik és a helyenként pazarul játszó Győr között a kézilabda Bajnokok Ligájában. A Görbiczet nélkülöző magyarok a második félidőben már nyolccal is vezettek, Pálinger bravúrosan védett, Spiridon, Amorim és Kovacsics is kiválóan játszott.

A női kézilabda Bajnokok Ligája második csoportkörében a Győr legnagyobb ellenfelét, a norvég Larvikot fogadta, amelyiktől két góllal kikapott az első meccsen. A magyar bajnoknak ez volt az egyetlen veresége a három találkozón, a Larvik azonban mindhárom eddigi riválisát megverte.

A képlet egyszerű volt: amennyiben a Győr három góllal nyer, az egymás elleni eredmény kedvező lesz számára. Ezzel egyúttal a csoportelsőség is kézzelfogható közelségbe került, bár az elődöntőben már nincs igazán komoly jelentősége, hogy a másik ágról a román Valcea vagy a dán Viborg lesz az ellenfél. (A két említett csapat áll legjobban a másik csoportban.)

A norvégok kezdték jobban a meccset, a jobb oldalról az átlövő, Sulland és a szélső, Mörk is pontosan célzott, a győri védelem nem tudta kikapcsolni őket.

Öt eladott labda után a tizedik percben már 7-4-re vezetett a Larvik, amelyik egyik legfontosabb védőjátékosát elveszítette, Larsennek ugyanis eltört az ujja.

Konkoly Csaba időkérése után a támadások hatékonyabbá, tervezettebbé váltak, megszűnt a kapkodás, alábbhagyott az izgalom is, Kovacsics, Bradeanu és Amorim sem tudott hibázni, ráadásként Spiridon is használható labdákat kapott. A háromgólos hátrány gyorsan eltűnt, a 16. percben már egyenlő volt.(9-9)

A védekezés is feljavult: ezt érzékelteti, hogy a félidő második felében mindössze két gólt lőtt a vendégcsapat. Pálinger is fogta a fontos labdákat, a hazai szélsők is gólokat lőttek. A félidőben 14-11-re vezetett a magyar bajnok.

A fordulás után a világ egyik legjobb beállója, Löke első gólját lőtte, 15-14-re felzárkózott a Larvik, de Amorim és Hornyák visszaállította a félidei különbséget. (17-14)

A sérülésekkel küszködő norvégok megpróbáltak nagy tempót diktálni, de ebben maguk is elfáradtak, a Győr taktikusan játszott, és csak az volt a kérdés a hajrában, Pálinger idegileg mennyire teszi tönkre a vendégeket, mert többször előfordult, hogy percekig nem kapott gólt, tübbször előfordult, egy támadásnál kétszer is tökéletesen védett.

A Larvik végül megúszta tisztes vereséggel, mert a bírók sem akarták, hogy megsemmisüljön. A Győr - kissé komikusan - három játékossal fejezte be a meccset, mert folyamatosan kiállítottak valakit szándékos láb miatt.

Jegyzőkönyv:

Győr-Larvik 28-23 (14-11)
Mraviková 3, Orbán 2, Spiridon 5, Vérten 4, Eduarda Amorim 5, Bradeanu 4 (4),  Hornyák 1, Kovacsics 3, Tomori Zsuzsa.

Leipzig (német)-Krim Ljubljana (szlovén), vasárnap 14 ó
Az állás: 1. Győr 6 pont/4 mérkőzés (103-96), 2. Larvik 6/4 (109-105), 3. Ljubljana 2/3, 4. Leipzig 0/3

A további program, az 5. fordulóban:
Larvik-Leipzig, március 13., 14:15 ó
Ljubljana-Győr, március 13., 18 ó