A Constantával játszik a BL-ben a Veszprém

2010.03.09. 12:43
A csoportgyőztes MKB Veszprém a Pick Szegedet megelőző HCM Constantával találkozik a kézilabda nyolcaddöntőjében. A románok fel tudják szívni magukat a legjobbak ellen is, de a Veszprémnek nem okozhat gondot a legjobb nyolc közé jutás.

A román bajnokcsapat az A csoportban végzett a 4. helyen, éppen a magyar bajnoki ezüstérmes Pick Szegedet megelőzve jutott a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé. A Constanta nem tűnt esélyesnek a csoportjában, de jogos volt a továbbjutása, hiszen legyőzte többek között a francia sztárcsapatot, a Montpellier-t, és a Pick Szegedet is.

Kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők

MKB Veszprém-HCM Constanta, Montpellier-Kolding, Ciudad Real-Gorenje Velenje, THW Kiel-FCK Handbold, CO Zagreb-Barcelona, Targi Kielce-HSV Hamburg, Pevafersa Valladolid-Rhein-Neckar Löwen, Real Ademar-Csehovszki Medvegyi.

A Constanta elsősorban román játékosokra építette keretét, de a csapat játékosa a magyar válogatott beálló, Schuch Timuzsin, aki a Montpellier elleni győzelemhez csapata legjobbjaként 8 góllal járult hozzá. A franciák és a Pick hazai legyőzése mellett idegenben is elkaptak egy esélyesebb csapatot, a Valladolidban megszerzett ponttal vált biztossá, hogy a Constanta jut tovább a csoportból.

Az utolsó csoportmeccsükön Szegeden nagyon kikaptak, a jól kézilabdázó Pick a második félidőben bedarálta ellenfelét. Az idei a Constanta 4. BL-idénye, és első továbbjutása, a klub legjobb eredménye egy KEK-elődöntő 2006-ból, de a negyedik sorozatnak számító Challenge-kupában is játszottak elődöntőt 2004-ben.

A sorsolás előtt a románok úgy nyilatkoztak, nem bánnák, ha a Veszprémmel kellene játszaniuk, és nem tartanak a magyar bajnoktól, hiszen saját csoportjuk győztese ellen már bebizonyították, hogy le tudják győzni a legjobbakat is. Az első mérkőzést március 24-28. között rendezik Constantában, a visszavágó március 31-április 4. között lesz Veszprémben.

Dr. Magyarády Péter, a veszprémiek operatív elnöke elégedett a sorsolással. "Szerencsénk volt, kétszeresen is. A Barcelona-Zágráb meccsel pontosan 50 százalék lett az esélye egy jó sorsolásnak a 8 között. A Constanta a legkedvezőbb ellenfél a 8 közé jutásért. Az a fajta meccs, amire szokás mondani: csak mi ronthatjuk el. De nem fogjuk, ez a csapat, ezzel a hozzáállással nem vesz túl könnyen egy ellenfelet sem, márpedig, ha így lesz: nem lehet gond. Még mindig Moszkvába szeretnék menni a negyeddöntőre."