Egy félidőt bírt a Szeged Veszprémben

2010.03.23. 20:33
A férfi kézilabda bajnokság rangadóján a már biztos alapszakaszgyőztes MKB Veszprém szoros első félidő után 34-26-ra legyőzte a Pick Szegedet. A mérkőzés pontosan úgy alakult, ahogy a két csapat szegedi bajnokija, a második félidő elején a Veszprém egy jó 10 perccel mindent eldöntött.

Ritkán fordult elő az elmúlt években, hogy egy Veszprém-Szeged mérkőzésnek nem volt tétje, 2010-ben ez is összejött: a legutóbbi szezont veretlenül nyerő MKB akkor is megnyerte volna az alapszakaszt, ha kikap hazai pályán a korábban idegenben is legyőzött Pick Szegedtől. A vendégek tartalékosan érkeztek, több kulcsjátékos sérülés, eltiltás miatt hiányzott.

MKB VESZPRÉM-PICK SZEGED 34-26 (17-17)

Veszprémi gólszerzők: Iváncsik G. 7/4, Sesum 5, Gulyás 5, Terzics 5, Sulic 3, Eklemovics 3, Iváncsik T. 2, Vilovszki 2, Pérez 1, Lapcsevics 1,

Szegedi gólszerzők: Zvizej 7/3, Andjelkovics 5, Herbert 4, Katzirz 4, Krivokapics 3, Nenadics 1, Vadkerti 1, Stranovsky 1

Hétméteresből: 5/4 ill. 5/3
Kiállítások: 16 perc ill. 6 perc

Jól kezdett a Szeged, az első félidőben végig érezhető volt, hogy a vendégeknek a presztízs miatt fontos lenne egy szoros meccs, hiszen vélhetően ez a két csapat játssza majd az idei bajnoki döntőt is. Marjanac védései után 2-0-ra vezetett a Pick, és bár ezt még gyorsan kiegyenlítette az MKB, az első játékrészben a vendégek kézilabdáztak jobban.

Az irányító Daniel Andjelkovics és a szélső Luka Zvizej góljaira, a másik oldalról Eklemovics Nikola és Iváncsik Gergő felelt, egyik csapat sem tudott ellépni. A védelem a vendégeknél működött jobban, de a kapusok csak elvétve találkoztak a labdákkal, így nem különösebben magas színvonalú, de izgalmas mérkőzés zajlott az első félidőben.

A szünet előtt a Pick három góllal ellépett, de az utolsó percekben a Veszprém nagy rohammal visszajött döntetlenre (17-17). Az első félidő ugyanúgy alakult, hogy a szegedi mérkőzés, és úgy is folytatódott: a szünet után a címvédő megrázta magát, és 10 perc alatt állva hagyta ellenfelét.

Mirsad Terzics mellett Zarko Sesum is elkezdte szórni a gólokat, a veszprémi védekezés is elkezdett működni, amikor pedig Fazekas Nándort a sérüléséből visszatérő Dejan Perics váltotta, az MKB végleg elhúzott (46. perc: 27-21). A szegediek nem tudtak mit kezdeni a Veszprém ritmusváltásával, az első félidőben motiváltan, jól kézilabdázó Pick az utolsó 15 percben csak azért harcolt, hogy ne üsse ki a Veszprém.

A második játékrészben látott különbség után az is siker, hogy a Szeged tíz gólon belül maradt, a két csapat első bajnokijához hasonlóan Veszprémben is csak egy félidőre volt jó a Pick, amely a szünet után mindössze 9 gólt szerzett, miközben az MKB megduplázta az első félidőben lőtt góljainak számát.

A Veszprém idén is megnyerte a bajnokság alapszakaszát, és veretlen maradt legnagyobb ellenfelével szemben, de a szegedieknek az első félidőben mutatott játékkal lehet keresnivalójuk idén.

A két csapat várhatóan a Magyar Kupa döntőjében találkozik legközelebb, utána a bajnoki döntő következhet, amelyért a Veszprém a 4., a Szeged a 3. helyezettel küzd majd az elődöntőben.