A románok kiverése nem okozhat gondot

2010.03.26. 16:16
A Veszprémnél esélyes a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásra, a román Constanta elleni nyolcaddöntő előtt az odafigyelésben hisznek, nem a kincstári óvatosságban. Mindenki felépült, a legerősebb MKB utazhat Buzauba.

A Veszprémnek az új rendszerű Bajnokok Ligájában is jó esélye van, hogy bejusson a legjobb nyolc közé (ez 1998 óta csak kétszer nem sikerült), a román HCM Constanta legyőzése nem okozhat gondot.

A veszprémiek elégedettek voltak a sorsolással, a játékosok a román bajnokot akarták a három lehetséges ellenfél közül. „Nem osztom a kincstári óvatoskodást, szerintem a dán csapatok erősebbek a Constancánál – mondta dr. Magyarády Péter, a klub elnöke. - Nem óvatoskodásra, hanem odafigyelésre van szükség ellenük. Amennyiben a csapat a mostanában tapasztalható hozzáállással játszik, akkor nem lehet problémánk.”

A Veszprém egyetlen vereséggel nyerte meg a csoportját (az első fordulóban a Löwen győzte le), a többi meccsét úgy nyerte meg, hogy a szezonban még nem tudott legerősebb összeállításában játszani. A románok ellen mindenki ott lehet, Dejan Perics már a Szeged elleni rangadóra is beszállt 20 percre, és Marko Vujin is felépül, de talán az ő játékát nem is kell megkockáztatnia Mocsai Lajosnak.

"Az első fontos lépés volt, hogy megnyertük a csoportunkat, és ebből következően viszonylag könnyebb ellenfelet kaptunk az első körben – a mesteredző. -  Nem titok, a négyes döntőbe szeretnénk jutni, és ehhez előbb a Constantánál kell jobbnak lenni. A román csapat jó erőkből áll, keményen védekezik, és különösen otthon veszélyes ellenfél."

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek programja

szombat:
Kolding (dán)-Montpellier (francia) 14 ó
Valladolid (spanyol) - Rhein-Neckar Löwen (német) 17 ó
CO Zagreb (horvát)-FC Barcelona (spanyol) 18 ó
Kielce (lengyel)-HSV Hamburg (német) 19:30 ó
vasárnap:
Constanta (román)-MKB VESZPRÉM 15:15 ó
Velenje (szlovén)-Ciudad Real (spanyol) 18:30 ó
FC Köbenhavn (dán)-THW Kiel (német) 15:50 ó
Ademar Leon (spanyol)-Csehovszki Medvegyi (orosz) 19:30 ó

A férfi BL további programja:
negyeddöntő-sorsolás: április 6.
1. mérkőzés április 21. és 25. között
visszavágó április 28. és május 2. között
Final Four: Köln (május 29-30.)

A Constanta 4. helyen végzett a csoportjában, megelőzte a Pick Szegedet, amely az utolsó fordulóban 10 góllal legyőzte. A románok hazai pályán és idegenben is bemutattak egy-egy bravúrt, Buzauban legyőzték a Montpelliert, és elhoztak egy pontot a Valladolidtól. A csapat legjobbja a BL góllövőlistájának második helyén álló Laurentiu Toma, de a románok játékosa a magyar válogatott beálló, Schuch Timuzsin is.

Ha a Veszprém továbbjut, a negyeddöntőben is kedvezményezett lesz, azaz hazai pályán játszhatja majd a visszavágót, és a következő körben sem sorsolhatnak hozzá másik csoportelsőt (THW Kiel, Ciudad Real, Montpellier).