A Fradiba ment a Győrből kirúgott Tomori

2010.04.09. 09:04 Módosítva: 2010.04.09. 09:21
Az átlövő egy évre írt alá, ebben az idényben még nem játszhat új klubjában, de a válogatott miatt mindenképpen edzésben akart maradni.

A 22 esztendős válogatott átlövő már a pénteki edzésen ott lesz. Egy évet írt alá, a jelenlegi idényben még nem szerepelhet új klubjában, a válogatottba meghívták a svédek elleni két Európa-bajnoki selejtezőre.

Tomori korábban a Dunaferrben, a Vasasban és a Győrben kézilabdázott, az ETO-nál azonban annyira megromlott a viszonya Konkoly Csaba vezetőedzővel, hogy március 24-én távozott, felbontották a szerződését.

"A Ferencváros mellett a Vác, a Békéscsaba, valamint pár külföldi együttes is megkeresett, de egyelőre nem érzek magamban annyi erőt, hogy Magyarországon kívül folytassam a pályafutásomat. Sokan mondták, hogy egyedül nehéz külföldön boldogulni, nekem pedig nincs párom, akivel ki tudnék költözni. Az elkövetkezendő egy évben tehát mindenképpen itthon szeretnék edzeni, és végigjátszani a meccseket."

"A Fradi mellett az döntött, hogy a csapat tele van fiatalokkal, és igen meggyőző volt az Elek Gáborral és Kökény Beával történt beszélgetésünk, akik elmondták, hogy két-három éven belül ismét élcsapatot szeretnének építeni a Népligetben. A választásomat az is befolyásolta, hogy mindenképpen nemzetközi kupában induló csapatban szeretnék szerepelni, és minél több játéklehetőséghez jutni."

"A jövő szezonban kiderül, hogy tudok-e nekik segíteni, és az az esztendő a fizikális és lelki feltöltődésre is jó lesz, hiszen nem esett túl jól, ami az elmúlt időszakban történt velem. A legfontosabb, hogy újra feltöltődjek, megerősödjek, hiszen ez a szezonom a sok sérülés miatt tönkrement, ráadásul a többieknél előbb is fejeztem be az idényt. Végre meg szeretnék nyugodni, azt szeretném érezni, hogy bíznak bennem, vissza szeretném szerezni az önbizalmam."

"Az elmúlt pár napot pihenéssel töltöttem, mert bár edzhettem volna Békéscsabán is, nem szerettem volna, ha bántásnak vették volna, hogy utána a Ferencvárost választom. Bár a szerződésem csak a következő szezontól köt a Fradihoz, már péntektől a Népligetben edzek, mert szeretnék már most, a hátralévő két hónapban beépülni a taktikájukba, hogy nyáron ezzel már ne kelljen foglalkozni. Mindemellett pedig a következő, május végi válogatott összetartáson is szeretnék részt venni, ezért is muszáj edzésben maradnom" - tájékoztatta a handball.hu -t Tomori Zsuzsanna.

"Azok közül, akiket meg lehetett szerezni, ő volt toronymagasan a legjobb játékos jelenleg a hazai piacon. Mind védekezésben, mind támadásban vitathatatlanul komoly erősítést jelent a csapat számára” – hangsúlyozta Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.

Kökény Beatrix, a klub ügyvezetője elmondta, komoly átlövőt szerettek volna igazolni, és úgy gondolja, hogy ez most sikerült. Az FTC-nél a múlt héten jelentették be, hogy sikerült átvészelni az elmúlt időszak nehézségeit, rendeződtek az anyagi viszonyok, így ismét célba lehet venni a dobogót. Ebben a szezonban legjobb esetben is az ötödik lesz a csapat, ősszel a KEK-ben is indulhat.