Görbicz megint BL-döntőbe viheti a Győrt

2010.04.11. 09:48
A női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a Győri Audi-ETO az Oltchim Valceát fogadja. A magyar bajnok a csoportkörben már találkozott idén a románokkal, a hazai pályán mutatott játékot megismételve zsinórban másodszor juthat be a BL-döntőbe.

Zsinórban negyedszer jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a Győri Audi-ETO, a magyar bajnok az Oltchim Valcea ellen egymás után másodszor jutna be a döntőbe. Tavaly a győriek hiába nyertek Viborgban, a veszprémi visszavágóra elfogyott a csapat, és Görbicz Anita nélkül elbukta a győzelmet.

A világklasszis irányító idén is sokat hiányzott, és a csapat is hullámzóan teljesített: gyengén kezdtek az első csoportkörben, de folyamatosan javulva továbbléptek, a középdöntőben pedig már itt-ott a tavalyi formájukat mutatva harcolták ki az elődöntőt. A Valcea ellen már ott lehet a csapatban Görbicz is, az irányító a Békéscsaba elleni bajnoki elődöntőben már pályára lépett.

A Valcea is ott volt tavaly az elődöntőben (a döntőért majdnem ugyanazok a csapatok mennek idén is, csak a Larvik váltotta le a Hypót), és legutóbb is találkozott a Győrrel: 2009-ben a középdöntő két meccsén a hazai csapatok győztek 2-2 góllal.

Idén már az első csoportkörben összejött a két sztárcsapat, oda-vissza ugyanaz az eredmény született: 26-22, csak annyi a különbség az egy évvel korábbihoz képest, hogy tavaly a Győr nyerte a csoportot, idén a Valcea.

A szakértők a Valceát tartják a sorozat legnagyobb esélyesének, a román válogatott gerincét adó csapat játékosait az elrontott világbajnokság is hajtja. Az Oltchim gond nélkül nyerte meg a középdöntőcsoportját, egyetlen vereségét az utolsó körben szenvedte el a Viborg otthonában, amikor már mindkét csapat biztos továbbjutó volt.

Április 11-én (17h, Viasat) a Győrnek legalább olyan jól kell kézilabdáznia, mint a két csapat csoportmeccsének első félidejében, januárban a győriek nyolc góllal vezettek a szünetben. Az elődöntőben viszont nem fér bele, hogy a második félidőben engedjék felállni ellenfelüket, ha lehetőség van rá, ki kell végezni a Valceát.