Pannon Kupa-győztes a férfi kéziválogatott

2010.04.18. 13:57
A magyar férfi kézilabda-válogatott Görögország 33-29-es legyőzésével megnyerte a Pannon Kupát. Mocsai Lajos csapatának a tornagyőzelem ellenére jobban kell kézilabdáznia a Szlovénia elleni, júniusi vb-selejtezőben.

Szokatlan összeállításban kezdte a magyar válogatott a Görögország elleni Pannon Kupa-meccset. A tornagyőzelemről döntő miskolci összecsapáson több olyan játékos is szerepet kapott, akik Szlovákia ellen kevesebbet játszhattak.

MAGYARORSZÁG-GÖRÖGORSZÁG 33-29 (16-15)

Magyar gólszerzők: Nagy K. 7/3, Halász 5/3, Gulyás 4, Zubai 4, Harsányi 3, Putics 3, Lékai 2, Mocsai, Schuch, Ilyés 1-1
Hétméteresből: 8/6 ill. 6/3
Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc
A Pannon Kupa végeredménye: 1. Magyarország 4, 2. Szlovákia 2, 3. Görögország 0 (Lengyelország visszamondta szereplését)

A kapuban Mikler Roland kezdett, védései után lerohanásokból szerzett gólokkal kezdett a magyar csapat, Gulyás Péter és Nagy Kornél az első negyedóra végén már összesen öt gólnál jártak. Támadásban jól kézilabdázott a csapat, de a védekezés nem akart összeállni (ilyen felállásban még soha nem játszottak együtt a játékosok), a 16. percben Görögország egy jobb szakasszal átvette a vezetést (8-9).

Halász Máté góljaival fordított, és a szünetben vezetett Magyarország (16-15), de leszakítania nem sikerült a jól küzdő görögöket. Mocsai Lajos forgatta a csapatát, mindenki lehetőséget kapott. Zubai Szabolcs és Putics Barna góljaival a 44. percben sikerült megroppantani az ellenfelet, ezután ellépett a magyar csapat, és az utolsó 10 perchez érkezve hat góllal vezetett.

A görögökben volt még egy jobb időszak, de négy gólnál közelebb nem tudtak jönni, a magyar válogatott gyenge védekezése ellenére végül 33-29-re győzte le Görögországot. A júniusi vb-selejtezőre készülő csapat hozta a tornagyőzelmet Mocsai Lajos irányításával, de a szintén felkészülési tornát nyerő szlovénok ellen sokkal jobban kell játszania.