Fazekas szerződést bont Veszprémben

2010.05.05. 12:23
A válogatott kapus a kispadra szorult, távozni szeretne, a klubvezetők próbálják elsimítani az ügyet. Az első számú kapus, Dejan Perics szerződéséből még egy év van, mindketten elégedetlenek a jelenlegi helyzettel.

A kezi.hu úgy tudja, a magyar kézilabda-válogatott és az MKB Veszprém kapusa, Fazekas Nándor írásban kérte klubjának vezetőit: bontsák fel 2012-ig tartó szerződését, állapítsanak meg egy kivásárlási árat, mert szeretné elhagyni nevelőegyesületét.

Fazekas tavaly júliusban Gummersbachból csatlakozott a magyar bajnokcsapathoz, és nyilván sokkal több játéklehetőségben reménykedett. Néhányszor jogosan érezhette, hogy nem kapta meg a lehetőséget, a két legutóbbi idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzésen, Constanta ellen valamint Barcelonában is be lehetett volna állítani. A hazai kupadöntőn is többet érdemelt volna annál, mintsem a hetesekre álljon be a Szeged ellen.

A 34 éves kapus nyilatkozni most nem akart, türelmet kért. Helyzetét nehezíti, hogy az első számú kapus, Dejan Perics a csapat kapitánya is egyben, és még egy év van a szerződéséből.

Perics azért érzi magát kényelmetlenül, mert a szurkolók gyakran Fazekas mellett állnak ki. A szerb korábban Veszprémben képzelte el játékospályafutása utáni jövőjét kapusedzőként, erre most már semmi esélyt nem lát.

Amíg Liszkai Szilveszter vagy a Cozma-gyilkosságnál megszúrt Pesic volt Perics mögött, nem okozott gondot, ki álljon a kapuba, a szerb mindkettőnél jobb kapus, Fazekas azonban minőségi csere.

A kecskeméti születésű Fazekassal másodszor fordul elő, hogy kiszorul a kapuból, Vlado Sola miatt 2004-ben egyszer már elment Veszprémből.

A veszprémi vezetők szeretnék elsimítani az ügyet, a csapat edzője, Mocsai Lajos a válogatott kapitánya is, és a júniusi, szlovénok elleni vb-selejtezőre nagy szükség lesz Fazekasra.

Mocsai továbbra is támogatja, hogy a két kapus együtt dolgozzon. "Egyvalami biztos: a leglényegesebb, hogy a kapusok önbizalma, hite, önbecsülése megmaradjon, mert ilyen szempontból messze ez a legnehezebb poszt a kézilabdában. Bízom benne, hogy ez a helyzet megoldódik." Magyarády Péter, a klub operatív elnöke hangsúlyozta: az egyesület egyik játékostól sem kíván megválni, és ezekben a napokban az ügy megoldásán dolgoznak.