Mészárlással kézibajnok az MKB Veszprém

2010.05.23. 14:37
Nagyon simán, 12 góllal nyert a kézilabda bajnokság döntőjének harmadik meccsén az MKB Veszprém, győzelmével 18. bajnoki címét szerezte. A döntő veszprémi mérkőzései méltatlanok voltak a két csapat korábbi meccseihez, a Szegednek esélye sem volt, a 3. meccsen vezetett 17 góllal is a címvédő.

A bajnoki döntő harmadik meccsén úgy lépett pályára Veszprémben a 0-2-es hátrányban levő Szeged, hogy két kezdő átlövőjére, Krivokapics Miloradra és Katzirz Dávidra nem számíthatott. A Pickkel szemben két éve veretlen MKB-ban mindenki egészséges volt, a címvédő a legerősebb összeállításban kezdte a telt házas meccset.

MKB VESZPRÉM-PICK SZEGED 40-28 (22-12)

Veszprémi gólszerzők: Sulic 7, Vujin 6/1, Terzics 6/1, Iváncsik G. 5, Iváncsik T. 3, Pérez 3, Vilovszki 3, Eklemovics 3, Gulyás, Lapcsevics 1-1
Szegedi gólszerzők: Zvizej 8/1, Oszmajics 4, Herbert 3, Andjelkovics 3, Nenadics 2, Stranovsky 2, Vancsics 2, Zubai 2, Simon 1, Lele 1/1
Hétméteresből: 3/2 ill. 3/2
Kiállítások: 10 perc ill. 8 perc
A bajnoki döntő végeredménye 3-0 az MKB Veszprém javára

Bátran kezdett a kényszerből két beállóval játszó Szeged, és a veszprémiek könnyelműségeit kihasználva a 7. percben még vezetni is tudott (3-4). Az MKB Dejan Perics védéseivel, és Renato Sulic kiváló védő-, és támadójátékával visszavette a vezetést, de a Szeged szívósan tapadt, a 16. percben Mocsai Lajosnak ki kellett kérnie az idejét, mert csak egy góllal vezetett a csapata.

Az időkérés után megrázta magát a címvédő, Mirszad Terzics és Iváncsik Tamás góljaival gyorsan ellépett. A döntő legjobb játékosa, Luka Zvizej tartotta meccsben a Szegedet (hamarosan a szlovén válogatottal játszik Magyarország ellen), de a balszélső hiába talált be hétszer a szünetig, az első félidő végén már tízzel vezetett a Veszprém.

A második félidőre nem maradtak izgalmak, a Szegednek esélye sem volt, hogy közelebb kerüljön, egyre nőtt a különbség. A második félidő elején már színezte a játékot a címvédő, biztos volt, hogy a döntő első meccséhez hasonlóan újra kiütéssel fog nyerni az MKB. Perics továbbra is jól védett, és a helyére beálló Fazekas Nándor is fogott néhány lövést, miközben a szegedi kapusokban alig akadt el labda.

A hajrában a döntőhöz méltatlan különbség alakult ki a csapatok között (53. perc: 38-21), végül a történelmi verést elkerülte a Szeged, az utolsó percekben visszajött 12 gólra, de nemcsak a győzelemre nem volt esélye Veszprémben, hanem arra sem, hogy szorossá tegye a meccset.

Az MKB Veszprém története 18. bajnoki címét szerezte, zsinórban másodszor nyerte meg a Budapest Bank Ligát veretlenül. A Pick hazai pályán, és a kupadöntőben megszorongatta a bajnokot, de a két csapat között óriási különbség van, ami tovább nőhet, ha Szegeden nem rendeződik gyorsan a klub helyzete. A döntő utolsó mérkőzése méltatlan volt a két csapat hagyományaihoz.