Jolán
7 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Skaliczki László lett a Pick Szeged vezetőedzője

2010.05.27. 11:23

Skaliczki László lett a bajnoki és Magyar Kupa-második Pick szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője - jelentette be a klub csütörtökön idényzáró sajtótájékoztatóján. A volt szövetségi kapitány korábban már irányította a Szegedet, és 1996-ban vele nyert bajnokságot a gárda. Szerződése egy évre szól. Elődjével, a szerb Dragan Djukiccsal - aki szezon közben érkezett Vladan Matic helyére - nem hosszabbítottak.

"A csapattól megalkuvást nem tűrő játékot és akaraterőt várok el, úgy kell játszanunk, hogy az élményt jelentsen a szurkolóinknak" - fogalmazott Skaliczki, aki júliusban tart először edzést a társaságnak.

Ujhegyi István, a klub társadalmi elnöke hangsúlyozta: nehéz éven vannak túl, de a csapat a bajnokságban és a kupában is helytállt, egyaránt ezüstérmes lett. Hozzátette: a legfontosabb teendő a megfelelő felkészülés a következő idényre, és a Bajnokok Ligájában jusson tovább a csoportból a csapat - ez utóbbi a mostani évadban nem sikerült.

Távozik az együttestől Krivokapics Milorad, Vladimir Osmajic (mindkettő Koperben folytatja), valamint Petar Nenadic és Dragan Marjanac is. Érkezik Törő Szabolcs a spanyol Arratétól, Tatai Péter a francia Dunkerque-ből, a szlovák válogatott Frantisek Sulc Düsseldorfból, illetve Bajorhegyi Ádám a Mezőkövesdtől.

Luka Zvizejt több klub is vinné, ám 2011-ig szóló szerződése van, míg Liszkai Szilvesztert - aki kölcsönben van Veszprémből - marasztalja a Szeged. Danijel Andjelkoviccsal és Vadkerti Attilával tárgyalnak a folytatásról.