Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Skaliczki László lett a Pick Szeged vezetőedzője

2010.05.27. 11:23

Skaliczki László lett a bajnoki és Magyar Kupa-második Pick szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője - jelentette be a klub csütörtökön idényzáró sajtótájékoztatóján. A volt szövetségi kapitány korábban már irányította a Szegedet, és 1996-ban vele nyert bajnokságot a gárda. Szerződése egy évre szól. Elődjével, a szerb Dragan Djukiccsal - aki szezon közben érkezett Vladan Matic helyére - nem hosszabbítottak.

"A csapattól megalkuvást nem tűrő játékot és akaraterőt várok el, úgy kell játszanunk, hogy az élményt jelentsen a szurkolóinknak" - fogalmazott Skaliczki, aki júliusban tart először edzést a társaságnak.

Ujhegyi István, a klub társadalmi elnöke hangsúlyozta: nehéz éven vannak túl, de a csapat a bajnokságban és a kupában is helytállt, egyaránt ezüstérmes lett. Hozzátette: a legfontosabb teendő a megfelelő felkészülés a következő idényre, és a Bajnokok Ligájában jusson tovább a csoportból a csapat - ez utóbbi a mostani évadban nem sikerült.

Távozik az együttestől Krivokapics Milorad, Vladimir Osmajic (mindkettő Koperben folytatja), valamint Petar Nenadic és Dragan Marjanac is. Érkezik Törő Szabolcs a spanyol Arratétól, Tatai Péter a francia Dunkerque-ből, a szlovák válogatott Frantisek Sulc Düsseldorfból, illetve Bajorhegyi Ádám a Mezőkövesdtől.

Luka Zvizejt több klub is vinné, ám 2011-ig szóló szerződése van, míg Liszkai Szilvesztert - aki kölcsönben van Veszprémből - marasztalja a Szeged. Danijel Andjelkoviccsal és Vadkerti Attilával tárgyalnak a folytatásról.