Egynapos kézilabdagálát szervez a Ferencváros

2010.06.08. 14:18

Péntek 16 órától szombat 16 óráig 24 órás kézilabdagálát rendez a Ferencváros sportági utánpótlásszakága. Az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón a szervezők bejelentették, hogy aki él és mozog a Fradi kézilabdázóinál - a legkisebb korosztályoktól a felnőtteken és a visszavonult kulcsjátékosokon át a szülőkig, edzőkig, szurkolókig - mindenki pályára lép a népligeti csarnokban. Meghívást kaptak a Magyar Kézilabda Szövetség és a fővárosi klubok képviselői is, de érdeklődő lakosok, pedagógusok is beállhatnak. Összességében 2000-2500 főt várnak a megmozdulásra.

„Célunk, hogy az egész szakosztály, azon belül pedig az összes korosztály együtt ünnepelhessen. Mindemellett szeretnénk, hogy minél több gyerek jöjjön el, érezze magát jól, és szeresse meg a kézilabdát ez alatt az egy nap alatt” - fogalmazott Kökény Beatrix, a klub emblematikus játékosa, aki jelenleg ügyvezetője a csapatot működtető cégnek.

A tervek szerint óránként kezdődnek a mérkőzések és - a legkisebbektől az ifikig - minden korosztály játszik. Az egyik csapat mindig az FTC valamelyik korosztályos együttese vagy fradis szülők, szurkolók lesznek. A gála keretén belül lesz emléktáblaavató is az elhunyt nagyságok előtt tisztelegve.

A 24 órán keresztül zajló kézilabda-mérkőzések mellé ismeretterjesztő, interaktív egészségügyi prevenciós programokat szerveznek, melyek a gyerekek és a szülők változatos szórakoztatását, tájékoztatását szolgálják. Lesznek egészségügyi szűrővizsgálatok és állapotfelmérés szakemberek bevonásával, továbbá termékbemutatók, sporttal és az egészséges táplálkozással kapcsolatos kóstoltatások, valamint játékok is. A belépő - amely egyben tombola is - 300 forintba kerül.