Kétgólos hátrány kell ledolgozni a férfi kéziseknek

2010.06.18. 12:04

A kétgólos hátrány ledolgozható, ám ahhoz maximális fegyelem és korrekt játékvezetés szükséges - állítják egybehangzóan a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai a szlovénok elleni világbajnoki selejtező veszprémi, vasárnapi visszavágója előtt. Az egy héttel ezelőtti, ljubljanai találkozón a lett játékvezetői kettős az utolsó negyedórában rengeteg támadó szabálytalanságot fújt a magyarok ellen, illetve elnézte a hazaiak durvaságait.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: sokkal több hétméterest kellett volna ítélni csapata javára, de nagy hiba lenne, ha mindenki a bírókra hárítaná a 27-25-ös vereséget. „Tény, hogy erősen megfújták a hazai pályát, de ezzel együtt több ziccert is rontottunk. Nekünk is javulnunk kell, ám bízom a csapatban. A szlovénok idegenben is veszélyesek, és nem szabad, hogy azt higgyük: csak két gól a hátrányunk” - mondta a szakavezető.

Jó hír, hogy az első meccset derékpanaszok miatt kihagyó Császár Gábor az egész hetet végigdolgozta, és az irányító minden bizonnyal játszhat. A csapatkapitány Gál Gyula szerint együtt kell élni a játékvezetői ítéletekkel, nem kell velük foglalkozni: „Mindenkinek a saját feladatára kell összpontosítani, maximálisan figyelni a teljes mérkőzésen. Ha ez megvan, akkor a továbbjutás is meglesz” - tette hozzá Gál.

Perez Carlos - aki augusztusban lesz 39 éves - egyszerűen katasztrofálisnak nevezte a lett játékvezetői kettős működését, de szerinte a fantasztikus légkörű Veszprém Arénában nem lesznek ilyen gondok, és kiharcolják a vb-szereplést.

„Az látszott, hogy ha a szlovénok esélyt kapnak, vagy tőlünk, vagy a bíróktól, akkor élnek vele. Ígérhetem, tőlünk most nem kapnak.” - mondta az elnyűhetetlen átlövő.

A vasárnap 18 órakor kezdődő visszavágót a Bernd Methe, Reiner Methe német bírókettős vezeti. A párharc győztese jut ki a januári, svédországi vb-re, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.

A visszavágóra készülő 17 fős keret:

Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Liszkai Szilveszter (Pick Szeged), Mikler Roland (Dunaferr)

Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)

Jobbátlövők: Laluska Balázs (Cimos Koper), Mocsai Tamás (Lemgo)

Irányítók: Császár Gábor (Chambéry), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr)

Beállósok: Gál Gyula (Croatia Zagreb), Schuch Timuzsin (Constanta)

Balátlövők: Ilyés Ferenc (Lemgo), Perez Carlos (MKB Veszprém)

Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate)