Döntős a magyar strandkézilabda-válogatott a vb-n

2010.06.27. 14:53

Szenzációs menetelés végén lehet világbajnok a magyar férfi strandkézilabda-válogatott. Vártok Ákos együttese a törökországi vb-n a házigazdákat múlta felül az elődöntőben szétlövéssel, így bejutott a fináléba, ahol Brazília lesz az ellenfele.

A mieink hibátlanul meneteltek a középdöntőben, Egyiptomot, Dániát és Oroszországot is 2:1-re sikerült legyőznie a csapatnak. Az elődöntőben az a Törökország volt az ellenfél, melyet a csoportmeccsek során már sikerült egyszer két vállra fektetni. Együttesünk ezúttal is jobbnak bizonyult: izgalmas mérkőzésen, remek kapusteljesítménynek köszönhetően 2:1-re nyert a csapat úgy, hogy a szétlövésben 5-0-ra diadalmaskodott. A döntőben az a Brazília lesz az ellenfél, mely a tajvani Világjátékok fináléjában is a magyar válogatott riválisa volt, akkor a dél-amerikaiak győztek. A visszavágással kecsegtető aranycsatát az Eurosport2 élőben közvetíti vasárnap este fél nyolctól.

Az alsóházban szerepelt hölgyek is kitettek magukért, hiszen a hetedik helyet szerezték meg. A mezőny egyik legfiatalabb társasága az utolsó helyosztón azt az Olaszországot verte meg 2-1-re, mely a legutóbbi Világjátékokon és az Európa-bajnokságon is aranyérmes volt.

A döntőt az Eurosport 2-es csatornája 19 órától közvetíti.