Gunnar Prokop távozik a Hypo éléről

2010.07.01. 10:51

Közel négy évtized után lemondott ügyvezetői posztjáról Gunnar Prokop az osztrák Hypo Niederösterreich kézilabdacsapatánál. A handball.hu információi szerint a botrányos viselkedéséről is ismert sportvezető azért távozik július elsejei hatállyal, mert nem szeretne középszerű klubnál tevékenykedni.

A csapatot 38 éve vezető Prokop októberben, a Metz elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen 10 mp-cel a vége előtt, 27-27-es állásnál, amikor a franciák támadtak, szándékosan belépett a pályára, és ütközött az ellenfél egyik játékosával. A bíró kiállította őt, de mivel közben letelt a játékidő, az eredmény már nem változott. Az európai szövetség (EHF) 10 ezer euró megfizetésére kötelezte az ügyvezetőt, egy évre kizárta őt a nemzetközi viadalokon és bármilyen EHF-rendezvényen való részvételből, ugyanakkor visszavonta azt a korábbi határozatot, melynek értelmében Prokop soha többé nem tölthetett volna be semmilyen EHF-funkciót. Az osztrák egyesületet nem kötelezte bírság megfizetésére, a Metz ellen megszerzett Hypo-pont elvételét viszont megerősítette.

Prokop légiósegyüttese nyolcszor nyerte meg a legrangosabb európai klubsorozatot, a Bajnokok Ligáját, ezzel a legeredményesebb női egyesületnek számít.