Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Izland is a magyar kézisek vb-csoportjában

2010.07.09. 20:18

A magyar válogatott többek között az olimpiai ezüstérmes Izland csapatával került azonos csoportba a 2011-es, olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság pénteki, Göteborgban rendezett sorsolásán.

A magyar váogatott és Izland együttesén kívül Ausztria, Brazília, Norvégia és Japán szerepel még a B jelű hatosban, melynek meccseit Linköpingben és Norrköpingben rendezik.

A 24 csapatos tornán a címvédő, egyúttal olimpiai és Európa-bajnok franciák a németekkel, a spanyolokkal, a tunéziaiakkal, az egyiptomiakkal és a bahreiniekkel találkoznak az A csoportban. A magyarokat is magában foglaló B csoport továbbjutói a középdöntőben éppen az A jelű hatos három legjobbjával csapnak majd össze. A házigazda svédek a lengyelekkel, a dél-koreaiakkal, a szlovákokkal, az argentinokkal és a chileiekkel mérkőznek meg a torna első szakaszában. A 22., svédországi vb-re január 13. és 30. között kerül sor.

A vb csoportbeosztása

A csoport (Kristianstad és Lund): Franciaország, Spanyolország, Németország, Tunézia, Egyiptom, Bahrein

B csoport (Linköping és Norrköping): Izland, Norvégia, Ausztria, MAGYARORSZÁG, Brazília, Japán

C csoport (Malmö és Lund): Horvátország, Dánia, Szerbia, Románia, Algéria, Ausztrália

D csoport (Göteborg): Lengyelország, Svédország, Koreai Köztársaság, Szlovákia, Argentína, Chile

„Elsőre nem tűnik nehéznek a csoportunk, de azt előre nem lehet megmondani, hogy mely csapatok lesznek jók” - mondta az MTI érdeklődésére Csoknyai István. Fiatal, átalakuló csapatom nagy kihívás elé néz, mert megpróbálunk az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos első hét helyen végezni. Ezt elérni azért is nehéz lesz, mert bár hatosunk könnyebbnek tűnik, de a középdöntőben olyan válogatottak várhatnak ránk, mint a francia, spanyol vagy éppen a német együttes”.