Három góllal tért vissza a félszemű kézisztár

2010.07.27. 18:03
Karol Bielecki, a néhány héttel ezelőtt egyik szemére megvakult lengyel kézilabdasztár a világválogatott ellen tért vissza, és három gólt szerzett. Az 32 évesen elhunyt Oleg Velyky megsegítésére összehozott gálameccsen három gólt lőtt a világválogatottban Iváncsik Gergő.

A Rhein-Neckar Löwen a rákban elhunyt Oleg Velyky családjának megsegítésére rendezett gálamérkőzést, ahol a német csapat a világválogatottal találkozott.

Oleg Velyky

Az 1977-ben, Ukrajnában született játékos 2001-ben költözött Németországba, ahol állampolgárságot kapott. A TUSEM Essennel EHF-kupát, a Rhein-Neckar Löwennel és a Hamburggal Német Kupa-győzelmet szerzett. Tagja volt a világbajnok német válogatottnak, de sérülése miatt nem léphetett pályára a tornán. 2003-ban bőrrákot diagnosztizáltak nála, de a kezelésnek köszönhetően 2008-ig tünetmentes volt. 32 évesen, Kijevben halt meg idén januárban.

A 8500 néző előtt lejátszott mérkőzés, amelyen a világválogatottban pályára lépett az MKB Veszprém balszélsője, Iváncsik Gergő is, teljes bevételét az elhunyt játékos családja kapta meg.

A magyar válogatott szélsője három gólt szerzett, ugyanannyit, mint a lengyel Karol Bielecki, aki néhány héttel ezelőtt egy edzésen szenvedett baleset következtében elveszítette a látását a bal szemére. A Löwen átlövője speciális szemüvegben játszott.

A mérkőzést – bár az ilyen gálameccseken az eredmény nem sokat számít – a világválogatott nyerte 34-31-re.