Kalandparkban készül az FTC női kézicsapata

2010.08.12. 15:53

A hétvégén rangos tornát rendez a Ferencváros női kézilabdacsapata, amelyen részt vesz még a székesfehérvári Alcoa-RightPhone, valamint két román csapat, a Zalau (Zilah) és a Baia Mare (Nagybánya).

Az egyre erősödő zöld-fehérek számára – hogy a felkészülés ne legyen monoton – Elek Gábor vezetőedző csütörtökön engedélyezett egy kalandparkos élményt, a Bókay Kertben lehetett falat és kötelet mászni, ugrálni, repülni nagy magasságokban. A játékosok szemmel láthatóan élvezték a környezetet, és amikor éppen nem valamelyik próbát teljesítették, elmondták: már alig várják a bajnoki rajtot, ám ilyenkor jó még egy kicsit lazítani.

A z edző a médiaeseményen kitért rá, hogy a szombati-vasárnapi tornán le lehet mérni, hol tart a felkészülésben a csapat. Szombaton 16 órakor előbb a két román, majd 18 órától a két magyar csapat játszik a Népligetben. Vasárnap 10-től és 12-től, majd délután 4-től és 6-tól lesznek még mérkőzések. A kétnapos jegy 2000 forint, a szombati belépő 1000, a vasárnapi 1500 forintba kerül. A klub utánpótlás koordinátora, Novák András elmondta, a könnyebb játékosmozgást elősegítendő, sikerült alacsonyabb osztályú klubokkal megállapodni. Ez azt jelenti, hogy ha a Ferencvárosnál egy adott kézilabdázóra még nem számítanak, akkor a több játéklehetőség biztosítása érdekben átadják egy NB I/B-s vagy NB II-es csapatnak, míg ezek a partnerklubok, ha olyan játékost tudnak kinevelni, aki szerintük magasabb szintre érdemes, akkor az FTC-hez irányítják.