Vilma
3 °C
11 °C

Nyert a Pick Szeged a kézi-BL-ben

2010.09.25. 20:01

A Pick Szeged nagy csatában 29-26-ra nyert szombaton a vendég svájci Schaffhausen ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában.

A mérkőzés előtt a múlt héten, 34 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Savanya Norbert világbajnok búvárúszóra emlékeztek a játékosok és a szurkolók.

Jól kezdett a Tisza-parti csapat, 4-2-re ellépett, ám a Schaffhausen egyenlített, és ekkor, 6-6-nál Skaliczki László vezetőedző időt kért. Ez jót tett, mert hamar 9-6-ra módosult az állás, többek között annak köszönhetően, hogy Mikler remekül védett élete első BL-meccsén. A vendégeknél Patrail jeleskedett, miatta csökkent némileg a különbség a félidőre.

A folytatásban is jól játszott a Szeged, 15-11-re húzott el a 35. percre. Jurca révén azonban kapaszkodott a Schaffhausen, és nem szakadt le végérvényesen. Aztán 21-20-nál Skaliczki megunta a "fogócskázást", időt kért, ettől aztán megint jobban játszott csapata, igaz, ehhez kellett egy ébresztőleg ható 23-23-as állás is. Zubai és Törő gondoskodott a nézőtéri jókedvről (28-24), a vendégeken pedig az időkérés sem segített, így fontos két ponttal nyitotta a BL-sorozatot a Pick.

A Szeged jövő szombaton a fehérorosz Dinamo Minszk otthonában lép pályára.

Férfi BL, 1. forduló:
C csoport:
Pick Szeged - Schaffhausen (svájci) 29-26 (12-10)