Gázolt a világválogatott kézilabdázó

2010.09.29. 14:17
Pásztor István egy veszprémi gyalogátkelőhelyen ütötte el a 80 éves férfit, aki a helyszínen meghalt.
Pásztor István
Pásztor István

A helyszínen életét vesztette egy 80 éves férfi, akit szerdán gázolt el egy motoros Veszprémben, a Dózsa György úton - közölte a rendőrség. Az MTI úgy tudja, a járművet Pásztor István, a balatonfüredi NB I.-es kézilabdacsapat kapitánya, volt válogatott kézilabdázó vezette.

Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy a helyi lakos a kijelölt gyalogátkelőhelyen ment át az úttesten, amikor a motoros elgázolta, az idős férfi a helyszínen meghalt. A 39 éves balatonalmádi motorost könnyebb sérülésekkel szállították a veszprémi kórházba - tette hozzá a jármű vezetőjének említése nélkül a sajtóügyeletes.

Király G. István, a Balatonfüredi Sportegyesület sajtófőnöke megerősítette az MTI értesülését, hogy a motort a füredi kézilabdázók csapatkapitánya, Pásztor István vezette.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Úgy tudjuk, Pásztor a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel, 120-al ment.

Pásztor 215-szörös magyar válogatott, olimpiai és vb-negyedik, 12-szeres magyar bajnok és 11-szeres kupagyőztes. Háromszor volt az év játékosa (1996, 1999, 2001), Európa- és világválogatott. A 39 éves szélső kevés játéklehetőséget kapott, 2008 májusában a bajnok MKB Veszprémtől Balatonfüredre igazolt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport