2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Nem tudta összekapni magát a Győr

2010.10.10. 17:29 Módosítva: 2010.10.10. 17:35
Az elején beragadt, és végig hátrányban volt a Győr a kézilabda BL-ben az orosz Zvezda ellen, amely tartani tudta három-négy gólos előnyét. A magyarok a jó védések ellenére sem találták a hatékony támadásokat, sok volt az eladott labda.

Háromgólos vereséggel kezdett a Győr női kézilabdacsapata a Zvezda Zvenyigorod ellen a Bajnokok Ligája csoportköreinek első fordulójában. Az otthon játszó orosz csapat nem volt sokkal jobb, azonban összességében magabiztosan irányította a meccset, végig tartani tudta az elején összeszedett előnyét, míg a magyarok nem tudtak élni a lehetőségekkel, hiányzott a fordulópont.

A Győr álmosan kezdett, és a Zvezda néhány hiba után pillanatok alatt négygólos előnybe került, 8-4-nél Konkoly Csaba vezetőedző időt is kért. Az időkérés után egy Pálinger védéssel és a javuló védekezéssel lendületbe jött a magyar csapat, négy gólt lőtt, míg az ellenfél csak egyet, és esélye volt az egyenlítésre is.

A 9-9 azonban egy kihagyott támadás miatt nem jött össze, innen pedig megint átvette a kezdeményezést a Zvezda. 13-12-nél megint közel került a Győr, azonban a félidő végén eladott labdákkal végül 17-14-gyel, háromgólos hátrányban ment a magyar csapat a szünetre.

A második félidő legelején nem dominált annyira a Zvezda, azonban a Győr sem tudott felpörögni, és állandósult a négygólos különbség, miközben mindkét csapat erősen védekezett. Megint az oroszok tudtak ritmust váltani, 20-15-nél már ötgólos előnybe is kerültek.

A Győrnak lett volna esélye a felzárkózásra, azonban nem tudta kihasználni a Pálinger védéseiből származó lehetőségeket, sem pedig egyik emberelőnyét. 22-19-nél megint sikerült feljebb kapaszkodni, azonban ezúttal egy kiállítás törte meg a lendületet, miközben az oroszok nem fáradtak el, és könyörtelenül kihasználták az eladott labdákat.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Görbicz Anita volt kilenc góljával, a győriek jövő vasárnap a horvát Podravka Koprivnicát fogadják.

Eredmény:

Női BL, D csoport, 1. forduló:

Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Győri Audi ETO KC 31-28 (17-14)