Nagy László kiverte a biztosítékot

2010.10.25. 12:31 Módosítva: 2010.10.25. 12:36
A csütörtöki, bosnyákok elleni kézilabda Európa-bajnoki selejtezőre készülő férfi kézilabda-válogatott Nagy László nélkül készül fel. Az átlövő az elnök szerint kitérő válaszokat kap, miközben a játékos szerint továbbra sincsenek olyan feltételek, amiket szeretne. Lehet, hogy Mocsai kapitány többször már nem hívja.
nagy laszlo

Hétfőn kiderült, amire számítani lehetett: a Barcelona bal kezes átlövője, Nagy László továbbra sem játszik a magyar válogatottban. Nagy tavaly nyáron szerepelt utoljára a csapatban, a januári Eb-re nemet mondott, mert pihenni szeretett volna, a júliusi világbajnoki selejtezőket gerincproblémák miatt mondta le.

Nagy csapatkapitányként azt szeretné elérni, hogy a válogatott tagjai lényegesen jobb megbecsülésben részesüljenek, feltételei azonban eddig nem teljesültek. Kérdésünkre, láthatjuk-e itthon, emailben azt írta, az elnök urat kérdezzük, mert ő tudja, hogy váltak el egymástól tavaly novemberben.

Sinka László cáfolta, hogy konkrét ígéretet tett volna Nagynak. „Valóban elmentem hozzá Barcelonába, próbáltam abba az irányba terelni, hogy térjen vissza. Könnyedén teljesíthetőek lennének azok, amiket ígértem, hogy majdani sportdiplomáciai pályáján segítem, de ennek alapfeltétele, hogy játsszon a válogatottban. Hiábavaló út volt részemről, azóta is csak kitérő válaszokat kaptunk.”

Az elnök hozzátette, a helyzet senkinek sem kellemes, sőt egyre inkább kényelmetlen, mert nem arról van szó, hogy a társak repülnek haza, és gürcölnek az edzőtáborban, hanem arról, miért nem jön Nagy.

„Lacika azon válasza a technikai igazgatónak, hogy keressük a menedzserét, kiverte a biztosítékot. Nem tartom elegánsnak, hogy elhárítja a konkrét válaszadást. Ha egy olyan szakember meghív valakit, mint Mocsai Lajos, arra azért illene válaszolni. Nem tudok, nem akarok jönni, vagy bármi mást. Nem tudom, meddig bírja még ezt türelemmel a kapitány.”

Mocsai Lajos természetesen számítana a játékosra, a válogatott jelentősen megerősödne, hiszen a világválogatott Nagy mind támadásban (a Barcelona hétvégi bajnokiján 8 gólt lőtt, nyertek), de még inkább védekezésben stabilitást adhatna.

A kapitány Nagy legutóbbi távolmaradásakor úgy nyilatkozott, az edzőtáborban már nem szeretne a kérdéssel foglalkozni, hanem a soron következő szakmai feladatokat szeretné megoldani. Most is már a csütörtöki, bosnyákok elleni meccsel foglalkozik.