1,3 millió bánatpénzt ajánlott a gázoló kézis

2010.10.29. 10:35
A világválogatott kézilabdázó elismerte halált okozó gondatlanságát, megbánó magatartást tanúsított, személyesen kért bocsánatot a motorkerékpárjával zebrán elütött idős férfi hozzátartozóitól.

Pásztor István szeptember 29-én veszprémben, az Endrődi lakótelep közelében a zebrán motorkerékpárjával halálra gázolt egy 80 éves férfit, Szabó Lajos a helyszínen meghalt.

A Veszprémi Városi Bíróság négy héttel a közúti baleset után első fokon nyolc hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Balatonfüred NB I.-es csapatának játékosát, öt évre eltiltotta a járművezetéstől, a 334 397 forintos bűnügyi perköltség megfizetésére is kötelezte, írja a Blikk.

Pásztor jogi képviselője, dr. Varga Attila ügyvéd határozott kérésére, személyiségi jogokra hivatkozva dr. Rébay Judit bírónő zárt tárgyalást rendelt el, a nyilvános ítélethirdetésnél derült ki, hogy Pásztor a megengedettnél jóval nagyobb, 69 kilométer/órás sebességgel haladt az ütközés pillanatában.

A fogházbüntetés

A fogház a szabadságvesztés legenyhébb módja: az elítélt rövid tartamú eltávozása engedélyezhető, külső munkán vehet részt, életrendje részben meghatározott, szabadidejét belátása szerint használhatja fel, a büntetés-végrehajtási intézet területén szabadon járhat.

Pásztor 1,3 millió forint bánatpénzt ajánlott fel az elhunyt hozzátartozóinak, ezt magával is vitte a tárgyalásra, de a családtagok, képviselőjükön keresztül, nem fogadták el, minden igényüket a biztosítón keresztül intézik.

Kahler Frigyes, a Veszprém Megyei Bíróság szóvivője elmondta: "A bírónőnek 30 napon belül kell írásban megindokolnia döntését. Az ítélet nem jogerős, mert a védelem jelezte fellebbezését, de még az ügyésznek is van három napja, hogy enyhítésért vagy súlyosbításért fellebbezzen. Az ügy a megyei főügyészségre kerül, akár helybenhagyást, akár megváltoztatást, akár hatályon kívül helyezést indítványoz, a Veszprém Megyei Bíróság mondja ki a másodfokú, jogerős ítéletet, ez 2-3 hónapon belül születhet meg".

Dr. Varga Attila gyors tárgyalásban bízott, de napok, hetek helyett jóval hosszabbra nyúlhat az ügy. Pásztor jogi képviselője szerint legalább három-hat hónapot kell várni a következő tárgyalásig a megyei bíróság leterheltsége miatt. Az ügy másodfokra kerül, de ehhez az ítéletet írásos formában is ki kell hirdetni.

A Balatonfüredi KSE edzője, Sótonyi László nem kívánt nyilatkozni, és dr. Varga is csak a másodfokú ítélet után ígért bővebb tájékozatást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport