11 góllal nyert a Győr a női BL-ben

2010.11.07. 17:10
Az első félidőben remek védekezéssel és jó helyzetkihasználással ment el a magyar csapat, a második félidőben visszajött a játékba a Koprivnica, de a Győr idegenben is éreztette erőfölényét.

A két csapat első meccsén ideges játékkal, csak két góllal, 27-25-re tudott nyerni a Győr, ezt most nagyaranyú győzelemmel feledtette, az első perctől kezdve látszott, a két csapat között óriási a különbség.

A negyedik perc végén már 3-0-ra ment a Győr, a Koprivnica nehezen találta meg a rést a védőfalon. Az ETO norvég kapusa, Haraldsen ziccerekben mentett nagyokat, de jól zártak a védők is. A magyar helyzetek nem maradtak ki, tizenkét perc után ötgólos volt a győri előny (3-8). Különösen Görbicz Anita élt a játékkal, a gólok felét ő szerezte.

A hazai csapat edzője időt kért, de nem tudta rendezni a  Koprivnica sorait. A magyar csapat beállóból és szélről is betalált, Amorim és Görbicz remek passzokkal hozta helyzetbe csapattársait. A szélen Vérten játszott hibátlanul, sorra dobta a góljait. A félidőt kilencgólos előnnyel fejezte be a Győr (10-19.)

A második félidőben eltűnt a győri fölény, a Koprivnica 4-0-s szériával indított, közben Bradeanut és Spiridont is kiállították. Csak hét perc elteltével talált magára a Győr, amikor egy 5-0-ás szériával visszaállították a nagyarányú különbséget.

Ezután már szinte minden horvát gólra azonnal válaszoltak, kézben tartották a meccset. A tízgólos előny birtokában már a cserejátékosok is lehetőséget kaptak. Beállt Szegedi, Kovacsics és Mayer is, de az ETO így is megőrizte előnyét, végül 11 góllal verte ellenfelét. Győzelmével a Győr átvette a csoportjában a vezetést, hátrelévő két meccsét otthon fogja játszani.

A B csoportban a Debrecen 20-19-re kikapott a vendég Lipcsétől, a továbbjutásra alig maradt esélye.

Női Bajnokok Ligája, D-csoport, 4. forduló

PODRAVKA KOPRIVNICA-GYŐRI AUDI ETO 24-35 (10-19)
Kapronca, játékvezetők: I. Covalciuc, A. Covalciuc (moldávok)

KOPRIVNICA: Jelcsics, Zderics (kapusok), A. Beljo, Covics, Gace 4, Koznjak, Milanovics Litre 3, Nikcsevics 1, Pasicsnik 4 (1), Petkovics 1 (1), Pusics 8 (5), Tarle, Tatari 1, Vukojevics, Zebics 2. Vezetőedző: Neven Hrupec

GYŐR: Lunde, Pálinger (kapusok), Amorim 3, Bradeanu 3, Görbicz 8 (4), Gros 3 (2), Hornyák 1, Kovacsics 2 (2), Mayer, Mraviková 3, Orbán 1, Spiridon 3, Szegedi, Vérten 8. Vezetőedző: Konkoly Csaba

Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 9/7
Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Krim Ljubljana (szlovén) 28-32 (7-19)
Az állás: 1. Győr 6 (124-110), 2. Ljubljana 6 (134-124), 3. Zvenyigorod 4, 4. Koprivnica 0

B csoport:
DVSC-Korvex - HC Leipzig (német) 19-20 (8-11)
A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, míg a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.