A Győr elsöpörte a Zvezdát

2010.11.13. 19:22
Az első félidőben végig ellentmondást nem tűrően, a második félidő végén pedig már tizenegy góllal vezetve verte a Győr a Zvezdát a kézilabda BL-ben. A magyar csapat sokkal lendületesebb volt, csak arra kellett figyelnie, hogy az ellenfél rosszabb játéka miatt ne veszítsen összpontosításából.

Magabiztosan verte a Győr Audi ETO hazai közönség előtt 33-22-re Zvezda Zvenyigorodot a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A Győr így már biztosan bejutott a sorozat középdöntőjébe a legjobb nyolc közé.

Az orosz csapat tudása alatt játszott, nem tudott ellenfele lenni a szárnyaló ETO-nak. A Győr az első félidőben lendületesen kezdett, a támadásokból rendre gólt szerzett, miközben fegyelmezetten védekezett, az átlövéseket Pálinger hárította bravúrosan.

Az 5-0-ás kezdés után az oroszok is feliratkoztak az eredményjelzőre, majd 9-3-nál Trefilov edző időkérése után leült a játék. A félidő végére megint gyorsabb lett a tempó, az oroszok azért küzdöttek, hogy ne kerüljenek már az első félórában tízgólos hátrányba. A csapatok végül 19-12-es magyar vezetésnél mentek a szünetre.

A második félidőben a magyar csapat nem tudott az addigi lendülettel kezdeni, míg a Zvezda kicsit magára talált, így a kiegyenlítettebb játékkal állandósult a különbség. A magyar védelem visszaesett, és az oroszok már 21-16-ra is feljöttek.

Ennél közelebb azonban nem tudtak kerülni, az ismét meginduló Győr egymás után szórta a gólokat, tíz perccel a vége előtt pedig 30-20-as állásnál már tíz gól volt a különbség a két csapat között. A végén a második félidőben a Pálingert a kapuban váltó Haraldsen mutatott be néhány bravúros védést, miközben a közönség állva tapsolta a magyar csapatot.

Az ETO a jövő szombati záráson a szlovén Krim Ljubljanát fogadja, ha győz, a csoport élén végez.

Női BL, 5. forduló:

D csoport:
Győri Audi ETO KC - Zvezda Zvenyigorod (orosz) 33-22 (19-12)