Három magyar folytatja a női kézilabda európai kupákban

2010.11.22. 09:58

Három magyar női kézilabdacsapat, a Bajnokok Ligája középdöntőjében érdekelt Győr, a KEK nyolcadöntőjébe jutott Ferencváros és az EHF Kupában szintén 16 között járó Vác várja az európai kupák keddi, bécsi sorsolását.

A Győri Audi ETO KC csoportelsőként jutott tovább, így biztos, hogy egy másik csoportelsőt - a montenegrói Buducnost Podgoricát, a búcsúzó Debrecen kvartettjéből továbblépő spanyol Itxako Navarrát vagy a norvég Larvikot -, valamint két csoportmásodikot - az orosz Dinamo Volgogradot, a német HC Leipziget vagy a román Oltchim Valceát - kapja ellenfélnek. A szintén csoportmásodik szlovén Krim Ljubljana nem lehet rivális, mivel a csoportkörben már találkozott a két alakulat.

A BL középdöntőjének hat fordulóját 2011. február 5. és március 20. között rendezik meg. A játéknapok: 2011. február 5/6., 12/13., 19/20., március 5/6., 12/13. és 19/20. A két négyes első és második helyezettje jut az áprilisi elődöntőbe. A kétmeccses finálét májusban tartják.

A KEK nyolcaddöntőjébe került FTC-Jógazdabank kettős győzelemmel jutott túl a szlovákiai Banovsky HK Gaboron, akárcsak az EHF Kupában a Syma-Vác a spanyol Elda Prestigión. Utóbbi két kupában az első mérkőzéseket 2011. február 5-én vagy 6-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik majd a 16 között.

A kontinentális szövetség hétfőn közölte, hogy a Ferencvárost és a Vácot nem az első, hanem a második kalapba sorolta. Így előbbi a debreceni BL-es csoportból átkerült osztrák Hypo NÖ, valamint a dán FIF Copenhagen, az utóbbi két BL-kiírásban győztes Viborg, a francia Toulon, a német Blomberg-Lippe, a román Constanta, a győri BL-kvartettből kiesett orosz Zvezda Zvenyigorod és a svéd Lugi közül kaphat ellenfelet. A váciaknak a dán Midtjylland, az Esbjerg, a Holstebrö, a spanyol Sagunto, a holland VOC Amsterdam, a norvég Byasen, az orosz Lada Toljatti vagy a szerb Zajecar juthat.