Görbicz ujja kifordult, kihagyja az Eb-t

2010.11.29. 10:36
A tavalyi világbajnokság után az idei Európa-bajnokságot is kénytelen kihagyni a világválogatott győri klasszis, akinek vasárnap sérült meg az ujja.

Elsőre úgy tűnt, nem súlyos a magyar kézilabda-válogatott irányítójának sérülése, hétfőn délelőtt viszont kiderült: nem mehet a norvégiai Európa-bajnokságra.

Az irányítónak az ujja sérült meg az ukránok elleni vasárnapi meccsen, az ütközésnél nem is volt különösebb fájdalma, akkor érezte, hogy igazán nagy a baj, amikor nem tudta megfogni bal kézzel a labdát.

A handball.hu úgy tudja, bal hüvelykujjának belső szalagja szakadt el, rögzítőkötéssel sem vállalhatja a játékot, már hétfőn műteni kell. Szikra-Mezey Csaba, a válogatott fizioterapeutája elmondta: a győri orvosi stáb azért döntött a műtét mellett, mert ha erre csak az Eb után kerülne sor, plasztikázni kellene a sérült testrészt.

A válogatott december hetedikén mutatkozik be Lillehammerben, Szlovénia az ellenfél, utána Franciaország, legvégül a társrendező, olimpiai bajnok Norvégia következik. A szlovénokat feltétlenül vernünk kell a továbbjutásért.

Nemcsak Görbicz sérült, két átlövő, Tóth Tímea és Zácsik Szandra sem utazhat, előbbinek a könyöke, utóbbinak a válla fáj. Mátéfi Eszter szövetség kapitány csapata kedden folytatja a munkát Tatán, a szakvezető Görbicz kidőlése miatt még nem jelöli ki az utazó 16-os keretet, így 17-en készülnek az edzőtáborban.

A válogatott 17 fős kerete:

kapusok: Herr Orsolya (SYMA-Vác), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Triffa Ágnes (DVSC-Korvex)
jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE), Kovacsicz Mónika (FTC Jógazdabank)
jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Sopronyi Anett (DVSC-Korvex)
irányítók: Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC Jógazdabank), Temes Bernadett (SYMA-Váci NKSE)
beállók: Ábrahám Szilvia (Veszprém Barabás KC), Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (FTC Jógazdabank)
balátlövők: Tomori Zsuzsanna (FTC Jógazdabank), Szekeres Klára (Budapest Bank-Békéscsaba)
balszélsők: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC), Vincze Melinda (Alcoa FKC RightPhone)

tartalék: Juhász Gabriella (DVSC-Korvex)