Simán nyert, Eb-középdöntős a kézicsapat

2010.12.08. 20:14
A magyar női kézilabda-válogatott végig vezetve, nagyon jól védekezve 21-18-ra győzött az esélyesebb Franciaország ellen az Európa-bajnokságon.

A franciák elleni bravúros, 21-18-as győzelemmel bejutott a középdöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott a dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon.

A szerdai, lillehammeri mérkőzésen a remek védekezésnek köszönhetően az első negyedórában sikerült ellépnie a magyar csapatnak, és a folytatásban sem kellett izgulnia. A vb-második franciák nagyon gyengén és sok hibával támadtak, kapura kevés veszélyt jelentettek: nem volt meglepő, hogy 12-7-es magyar előnynél érkezett a szünet.

A folytatásban Pálinger tartást adott az együttesnek, és egy rövidke időt leszámítva maradt a 4-5 gólos vezetés. A hajrában rohantak a franciák, fokozatosan jöttek fel, de simán kikaptak.

Szucsánszki volt az egyik legjobb magyar

Legjobb góldobóink Bulath és Szucsánszki voltak, Pálinger remekül védett, nagyon kevés gólt kapott a csapat. Elől elég sok volt a hiba, de a jó védekezés hozta a meccset.

A magyarok csoportjában csütörtökön szünnap lesz, pénteken az olimpiai bajnok, címvédő, társrendező norvégok következnek, azon a meccsen dől el, hogy a Mátéfi-csapat a maximális 4-ből 2, 3 vagy 4 pontot visz magával a 12-es középdöntőbe.

"A siker alapját a remek védekezés adta meg. Kedden a szlovénoktól 19, most egy elvileg erősebb francia csapattól 18 gólt kaptunk. Megint ki kell emelni Pálingert, aki végig magas színvonalon védett, és ebből erőt merítettek a többiek. A kritikus pillanatokban nem törtünk meg, de az ellenfél is nagyon sokat hibázott, és mi is tudtunk volna hatékonyabbak lenni. A lényeg, hogy ott vagyunk a középdöntőben, és viszünk magukkal pontokat. Hogy mennyit, majd a norvégok ellen eldől. A hazaiak az esélyesebbek, de nem ijedünk meg" - nyilatkozta Mátéfi Eszter szövetségi kapitány.

D csoport (Lillehammer), 2. forduló:

Magyarország-Franciaország 21-18 (12-7)

gól: Bulath 5/1, Szucsánszki 4/1, Sopronyi 3, Vérten 2, Kovacsics 2, Szamoránsky 2, Kovacsicz 2, Tomori 1, illetve Lacrabere 6/5, Piejos 5, Dembele 3, Ayglon 1, Pineau 1, Herbrecht 1, Deroin 1