Megmutatta, nem az apja miatt válogatott

2011.01.26. 19:05
Mocsai Tamás német klubjában keveset játszott a vb előtt, Svédországban erőre kapott, jól bírja a terhelést, és még eredményes is.

Már a 2004-es olimpia előtt kritizálták Skaliczki László kapitányt azért, mert kivitte az akkor 26 éves Mocsai Tamást, mindenki le is zárta magában a történetet, a jobbátlövő az apja miatt válogatott.

A most 32 éves Mocsai a svédországi vb-n megmutatta, elképzelhetetlen nélküle a válogatott - Csoknyai idején lemondta a szereplést -, a teljesítménye a németek elleni sorsdöntő meccsen kiemelkedő volt, mert nem csak négy gólt lőtt, négy hetest is kiharcolt, emellett a védekezésből is kivette a részét.

Mocsai 31 gólos, a brazilokat szórta meg nagyon, elfogadható statisztikával, majdnem ötven százalékkal lő.

Mivel Nagy László nem vállalta a vb-szereplést, Ancsin Gábor még fiatal, Laluska Balázs pedig megsérült, Mocsai konkurencia nélkül maradt, talán ez is ösztönzően hatott rá. Kapitány-édesapja minden eddigi edzőjénél jobban bízik benne.

Mivel egyedül maradt balkezes, ezért öt órát és tizenhárom percet volt a pályán, nála többet csak Ilyés játszott, igaz, csak hat perccel.

A Flensburgban amúgy kevesebbet játszott a vb előtt, mert az edző fia, a svéd Oscar Carlén kapott több bizalmat.